Annonse
7. mai 2019
Kyllingsalat med pasta, eple & fetaost
God tirsdag!
Kan eg friste med en skikkelig fargerik, smakfull kyllingsalat med pasta, eple & fetaost? Nydelig kombinasjon av smaker og konsistenser – det er ingen tvil om! Eg merker at slike lette, friske og sommerlige oppskrifter blir tatt godt imot hos dokke i desse dager, det henger nok definitivt sammen med at det er vår, lysare tider og lysten på slike måltider blir større 🙂
Som nevnt tidligare; ikkje heng deg oppi enkeltingredienseane i salaten… Bruk oppskrifta som utgangspunkt og lag salaten etter kva du liker og har tilgjengelig på ditt kjøkken!
Kyllingsalat med pasta, eple & fetaost – lunsj/middag til ca. 4 personer
300-400 g salatkjøtt av kylling (evt. 400-500 g kyllingfilet, stekt i biter)
100-150 g valgfri pasta
100 g salatmix (eg brukte middelhavssalat mix)
1 agurk
1 spisspaprika
1 liten boks mais
1 eple
4-5 reddiker
1 glass fetaost
Slik gjer du:
1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Avkjøl under rennande, kaldt vatn.
2. Kutt eple & grønnsakene i passelige biter, i tillegg til kyllingen om nødvendig. Bland alle ingrediensane til salaten.
3. Server salaten som den er – gjerne med nykverna salt & pepper på toppen. Litt crunch fra nøtter er også godt – min favoritt er usalta valnøtter eller cashewnøtter 🙂
Ikkje alle er like glad i dressing til slike salater, men for min del setter det virkelig prikken over i-en!
Til ein slik kyllingsalat synes eg det er godt med aioli, kvitløksdressing, guacamole, pesto eller krema pestodressing. Denne gangen falt valget på krema pestodressing;
Enkelt og greit 1 beger kesam (du kan sjølvsagt bruke rømme også) smakt til med 3-5 ss grønn pesto, litt salt & pepper.
Så enkelt, så godt! Passer til både lunsj, matpakkemat, lettvint middag, venninnekvelder, på koldtbordet & tapasbordet 🙂
Håper det smaker!
Ha en nydelig tirsdag 🙂
Annonse
4 Kommentarer
Toril
3. oktober 2022
Linda Stuhaug
4. oktober 2022
Tanja
8. mai 2019
Linda Stuhaug
9. mai 2019
SKRIV EN KOMMENTAR