Linda Stuhaug

4. oktober 2016

Kyllingwok med krema, enkel woksaus

Kyllingwok med krema, enkel woksaus
God tirsdag!
Wok er ikkje berre en sunn, rask og enkel kvardagsmiddag, men det er også enorme muligheter for variasjon, det er en super måte å bruke opp grønnsaker på og ikkje minst en lur måte å spise masse grønnsaker på. Det er i bunn og grunn ingen fasit på kva man kan tilsette i en wok! Har eg masse ulike grønnsaker som burde brukes, blir det som regel wok til middag.
Eg har laga mange varianter opp gjennom årene, men eg har en favorittwok som eg stadig går tilbake til. Det er i min munn verdens beste krema kyllingwok, som eg har delt oppskrift på fleire ganger før.
Naturlig melkefri, bruk glutenfri soyasaus for glutenfri wok. Enkel å justere for antall personer, wok lager eg ofte som porsjonswok til berre meg sjølv!
Du trenger, 3 porsjoner
3 store kyllingfilêter 1 brokkoli 1/2 blomkål 2 gulerøtter 1 boks minimais 6 mellomstore sjampinjong 1 boks kokosmelk (400 ml – ikkje light) – evt. 400 g creme fraiche 0,3- 0, 5 dl soyasaus
Slik gjer du: 1. Steik kyllingen i mindre biter. Sett til side.
2. Fres grønnsakene i den rekkefølgen etter kva som trengt lengst tid. Gulrøtter etterfulgt av brokkoli, blomkål, minimais og sopp til slutt. Ha kyllingen oppi grønnsakene.
3. Tilsett kokosmelk og soyasaus, la det småputre til det blir en fyldig, krema wok. Smak til med evt. meir soyasaus og andre krydder, som salt, pepper, chili eller kvitløk. Visst sausen er litt tynn (dette vil variere litt etter kva merke kokosmelk du bruker): bland ut litt maisenna i kaldt vatn, og tilsett i ein tynn stråle i woken medan den koker til passelig fylde.
4. Server straks, gjerne med ris/quinoa/byggris eller lignande om det er ønskelig. Min favoritt er å servere med en neve crunchy cashewnøtter, men i mangel på det, så blei det peanøtter denne gangen. Godt det også!
Selfølgelig kan du bruke dei grønnsakene du har tilgjengelig. Eit must i denne woken er sopp, da det er utrulig godt når det kremer seg sammen med resten. Brokkoli finner også alltid sted i woken min, det er den beste wok-grønnsaken etter mi meining!
Å lage woksausen sin sjølv er det minst krevande med heile middagen, så er du typen som går i woksaus-fella, prøv å lage din egen neste gang! Det er så enkelt, og det er så godt 🙂
Håper du vil prøve, velbekomme <3

God tirsdag!

Wok er ikkje berre en sunn, rask og enkel kvardagsmiddag, men det er også enorme muligheter for variasjon, det er en super måte å bruke opp grønnsaker på og ikkje minst en lur måte å spise masse grønnsaker på. Det er i bunn og grunn ingen fasit på kva man kan tilsette i en wok! Har eg masse ulike grønnsaker som burde brukes, blir det som regel wok til middag.

Eg har laga mange varianter opp gjennom årene, men eg har en favorittwok som eg stadig går tilbake til. Det er i min munn verdens beste krema kyllingwok, som eg har delt oppskrift på fleire ganger før.

Naturlig melkefri, bruk glutenfri soyasaus for glutenfri wok. Enkel å justere for antall personer, wok lager eg ofte som porsjonswok til berre meg sjølv!

Du trenger, 3 porsjoner

3 store kyllingfilêter
1 brokkoli
1/2 blomkål
2 gulerøtter
1 boks minimais
6 mellomstore sjampinjong
1 boks kokosmelk (400 ml – ikkje light) – evt. 400 g creme fraiche
0,3- 0, 5 dl soyasaus

Slik gjer du:
1. Steik kyllingen i mindre biter. Sett til side.

2. Fres grønnsakene i den rekkefølgen etter kva som trengt lengst tid. Gulrøtter etterfulgt av brokkoli, blomkål, minimais og sopp til slutt. Ha kyllingen oppi grønnsakene.

3. Tilsett kokosmelk og soyasaus, la det småputre til det blir en fyldig, krema wok. Smak til med evt. meir soyasaus og andre krydder, som salt, pepper, chili eller kvitløk. Visst sausen er litt tynn (dette vil variere litt etter kva merke kokosmelk du bruker): bland ut litt maisenna i kaldt vatn, og tilsett i ein tynn stråle i woken medan den koker til passelig fylde.

4. Server straks, gjerne med ris/quinoa/byggris eller lignande om det er ønskelig. Min favoritt er å servere med en neve crunchy cashewnøtter, men i mangel på det, så blei det peanøtter denne gangen. Godt det også!

Selfølgelig kan du bruke dei grønnsakene du har tilgjengelig. Eit must i denne woken er sopp, da det er utrulig godt når det kremer seg sammen med resten. Brokkoli finner også alltid sted i woken min, det er den beste wok-grønnsaken etter mi meining!

Å lage woksausen sin sjølv er det minst krevande med heile middagen, så er du typen som går i woksaus-fella, prøv å lage din egen neste gang! Det er så enkelt, og det er så godt 🙂

Håper du vil prøve, velbekomme <3

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg