Linda Stuhaug

3. desember 2015

Laks med brokkolisalat

Laks med brokkolisalat
God torsdag!
Trenger du litt ny inspirasjon til kva du kan ha som tilbehør til laks?
Laks er min favoritt råvare og eg spiser det fleire ganger i veka med variert tilbehør. Sammen med brokkolisalat blei det en veldig god kombinasjon som eg håper vil friste fleire!
Dette er en middag som er ferdig på rundt 20 minutter, da brokkolisalaten lages når laksen står sine 10-15 minutt i ovnen. Sunn, god, rask og enkel kvardagsmiddag:
Laks med brokkolisalat, 2 porsjoner 2-4 laksefilêter 1 stor brokkoli 300 g kesam eller lettrømme 2 ss eplecidereddik 2 ts sukrin+ * en god neve rosiner / tørkede tranbær en god neve pinjekjerner evt. 1/2 rødløk, hakka
Slik gjer du: Start med laksen. Krydre med salt og pepper på begge sider, steik på 180 grader i 10-15 minutter.
Medan laksen står i ovnen lager du brokkolisalaten. Kutt brokkoli i små buketter, strø over rosiner/ og pinjekjerner. I en egen bolle blander du sammen kesam og smaker til med epleciereddik og sukrin+. Vend alt godt sammen.
Server straks laksen er ferdig – gjerne med poteter, ris eller lignande om du ønsker det.
Tips og alternativer – Rødløk kan tilsettes for ekstra smak. Eg hadde det ikkje denne gangen, men det er veldig godt – spesielt når brokkolisalaten er som tilbehør til laks. – Bytt gjerne pinjekjerner med solsikkekjerner, hakkede mandler, valnøtter eller andre typer nøtter.
Brokkolisalaten smaker nydelig som tilbehør til både kjøtt, fisk og kylling. Det er også en slager på koldtbord, tapasbord eller som en del av pålegget.
Velbekomme!

God torsdag!

Trenger du litt ny inspirasjon til kva du kan ha som tilbehør til laks?

Laks er min favoritt råvare og eg spiser det fleire ganger i veka med variert tilbehør. Sammen med brokkolisalat blei det en veldig god kombinasjon som eg håper vil friste fleire!

Dette er en middag som er ferdig på rundt 20 minutter, da brokkolisalaten lages når laksen står sine 10-15 minutt i ovnen. Sunn, god, rask og enkel kvardagsmiddag:


Laks med brokkolisalat, 2 porsjoner
2-4 laksefilêter
1 stor brokkoli
300 g kesam eller lettrømme
2 ss eplecidereddik
2 ts sukrin+ *
en god neve rosiner / tørkede tranbær
en god neve pinjekjerner
evt. 1/2 rødløk, hakka

Slik gjer du:
Start med laksen. Krydre med salt og pepper på begge sider, steik på 180 grader i 10-15 minutter.

Medan laksen står i ovnen lager du brokkolisalaten. Kutt brokkoli i små buketter, strø over rosiner/ og pinjekjerner. I en egen bolle blander du sammen kesam og smaker til med epleciereddik og sukrin+. Vend alt godt sammen.

Server straks laksen er ferdig – gjerne med poteter, ris eller lignande om du ønsker det.


Tips og alternativer
– Rødløk kan tilsettes for ekstra smak. Eg hadde det ikkje denne gangen, men det er veldig godt – spesielt når brokkolisalaten er som tilbehør til laks.
– Bytt gjerne pinjekjerner med solsikkekjerner, hakkede mandler, valnøtter eller andre typer nøtter.


Brokkolisalaten smaker nydelig som tilbehør til både kjøtt, fisk og kylling. Det er også en slager på koldtbord, tapasbord eller som en del av pålegget.

Velbekomme!

2 Kommentarer

S

Sofie

21. januar 2019

Hei! Har gresk yoghurt stående og lurer på om jeg kan bruke det i stedet for kesam/rømme? 🙂

Linda Stuhaug

21. januar 2019

Ja, det kan du absolutt. Smaken blir jo litt annleis, men blir nok godt det også 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg