Annonse
17. oktober 2017
Litt grovare speltfocaccia
Hei!
For eit par veker sida lagde eg litt grovare speltfocaccia som tilbehør til middagen. Det er ikkje mykje focaccia eg har laga, men då har det alltid vore dei lyse variantane. Denne gangen ville eg prøve meg på en halvgrov variant og eg brukte rett og slett dei meltypane eg hadde tilgjengelig, og resultatet blei knallbra! Luftige, saftige focaccia med litt meir smak, nydelig 🙂
Eg valgte en enkel variant toppa med maldonsalt og rosmarin denne gangen, men her er det berre å bruke fantastien og toppe med det du måtte ønske 🙂 Fetaost, oliven, soltørka tomat, smakfulle pølser, ulike urter også vidare – dette kan du også putte i deiga om det er ønskelig.
Litt grovare focaccia, 1 liten langpanne
250 g fint speltmel
150 g havremel
100 g grovmalt rugmel, evt. sammalt spelt eller anna grovmel
1/2 pk tørrgjær
1 ts salt
1 ss flytande honning
4 dl lunka vatn
2 ss olivenolje
Topping:
2-4 ss olivenolje
Fersk eller tørket rosmarin
Havsalt eller maldonsalt
Slik gjer du:
Bland saman mel og tørrgjær. Tilsett salt, honning og vatn, bland godt til en jevn og litt flytande deig. Vend inn olje til slutt. La deiga heve på en lun plass i 60 minutter.
Hell deiga over i en liten langpanne. Etterhev i 20-30 minutter. Fordel olje på toppen og trykk fingrene lett ned i deigen. Ha over toppingen, eg brukte kun maldonsalt og rosmarin denne gangen.
Steik focacciaen på 225 grader, over-undervarme i 15-20 minutter, eller til overflaten er gyllen og lett sprø. Avkjøl litt før servering.
Skjær opp i passelige biter og server til suppe, salat, koldtbord, tapasbord, grillmaten eller der det måtte passe. Eg serverte denne til lapskaus – nydelig med litt kremost/smør på 🙂
PS! Den kan fint frysast 🙂
Håper det frister♥
Annonse
9 Kommentarer
Janita
12. juni 2021
Linda Stuhaug
13. juni 2021
Aina
4. april 2019
Aina
4. april 2019
Linda Stuhaug
5. april 2019
Ghiulis
12. februar 2019
Linda Stuhaug
13. februar 2019
Marit
8. februar 2024
Linda Stuhaug
11. februar 2024
SKRIV EN KOMMENTAR