Linda Stuhaug

17. mars 2014

Krema lakselasagne

Krema lakselasagne
Mandag og middagsoppskrift! Denne fantastiske laksemiddagen lagde eg heime forrige veke, og eg fekk alle tomler opp for en smakfull, nydelig, krema lakselasagne. Laks er en super kilde til den livsviktige fettsyra omega-3, er rik på vitamin A, D og B12, jod og selen. I tillegg har laks viktige proteiner med alle essensielle aminosyrer. Det er ikkje uten grunn at feit fisk er anbefalt å spise fleire ganger i veka, men det er mange som ikkje får til dette.
Så – kanskje det frister med en ny vri på laksemiddagen? Denne er laga med laks, ulike grønnsaker, kvit saus for krema resultat og speltlomper som «pastaplater». Etter kjempe mange gode tilbakemeldinger på min forrige oppskrift på speltlompelasagne så måtte eg prøve meg på en ny smak som eg også håper dere også liker!
Til ca 4 personer trenger du 6 laksefileter – ca 750 g Krydder ~ 4-5 never spinat 1 grovhakka rødløk Hakka purreløk ~ 5 dl melk 1 ss smør 2 ss mjøl Salt, pepper ~ 4 speltlomper Du kan også bruke glutenfri lomper, andre lomper, tortillalefser eller pastaplater ~ Ost
Slik gjer du: 1. Start med å strø salt og pepper over laksefiletene, og steik midt i ovnen på 200 grader i 10 minutter. 2. I mellomtida lager du til grønnsakene, grovhakk spinaten, rødløken og purreløken grovhakka. Du kan selfølgelig bruke andre typer grønnsaker istedenfor / i tillegg. 3. Lag bechamel (kvit saus) ved å smelte smør i en kjele, tilsette mjøl og la det surre litt på svak varme uten at det bruner seg. Spe på med melk og rør godt. La sausen koke ett par minutter og smak til med salt og pepper. Du kan gjerne bruke andre typer krydder, urter eller fiskebuljong for meir smak. Dill er jo en klassiker til laks! 4. Så er det berre å starte med å legge lagvis i en ildfast form. Min form var ca 18×28 cm, men bruk det du har. Jo mindre form, jo høgare grateng. 5. Eg la lagvis slik: laks, grønnsaker, bechamel, speltlomper, laks, grønnsaker, bechamel, speltlomper, laks, grønnsaker, ost. Litt ekstra krydder mellom lagene for god smak. 6. Steik lakselasagnen midt i ovnen på 180 grader til osten er smelta og gyllen, ca 15 minutter.
Server med en frisk salat!
Blir det kanskje lakselasagne til veka? Ha en super Mandag vidare alle sammen!

Mandag og middagsoppskrift!
Denne fantastiske laksemiddagen lagde eg heime forrige veke, og eg fekk alle tomler opp for en smakfull, nydelig, krema lakselasagne. Laks er en super kilde til den livsviktige fettsyra omega-3, er rik på vitamin A, D og B12, jod og selen. I tillegg har laks viktige proteiner med alle essensielle aminosyrer. Det er ikkje uten grunn at feit fisk er anbefalt å spise fleire ganger i veka, men det er mange som ikkje får til dette.

Så – kanskje det frister med en ny vri på laksemiddagen? Denne er laga med laks, ulike grønnsaker, kvit saus for krema resultat og speltlomper som «pastaplater». Etter kjempe mange gode tilbakemeldinger på min forrige oppskrift på speltlompelasagne så måtte eg prøve meg på en ny smak som eg også håper dere også liker!

Til ca 4 personer trenger du
6 laksefileter – ca 750 g
Krydder
~
4-5 never spinat
1 grovhakka rødløk
Hakka purreløk
~
5 dl melk
1 ss smør
2 ss mjøl
Salt, pepper
~
4 speltlomper
Du kan også bruke glutenfri lomper, andre lomper, tortillalefser eller pastaplater
~
Ost

Slik gjer du:
1. Start med å strø salt og pepper over laksefiletene, og steik midt i ovnen på 200 grader i 10 minutter.
2. I mellomtida lager du til grønnsakene, grovhakk spinaten, rødløken og purreløken grovhakka. Du kan selfølgelig bruke andre typer grønnsaker istedenfor / i tillegg.
3. Lag bechamel (kvit saus) ved å smelte smør i en kjele, tilsette mjøl og la det surre litt på svak varme uten at det bruner seg. Spe på med melk og rør godt. La sausen koke ett par minutter og smak til med salt og pepper. Du kan gjerne bruke andre typer krydder, urter eller fiskebuljong for meir smak. Dill er jo en klassiker til laks!
4. Så er det berre å starte med å legge lagvis i en ildfast form. Min form var ca 18×28 cm, men bruk det du har. Jo mindre form, jo høgare grateng.
5. Eg la lagvis slik: laks, grønnsaker, bechamel, speltlomper, laks, grønnsaker, bechamel, speltlomper, laks, grønnsaker, ost. Litt ekstra krydder mellom lagene for god smak.
6. Steik lakselasagnen midt i ovnen på 180 grader til osten er smelta og gyllen, ca 15 minutter.

Server med en frisk salat!

Blir det kanskje lakselasagne til veka?
Ha en super Mandag vidare alle sammen!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg