Linda Stuhaug

27. november 2018

Red curry kyllinggryte

Red curry kyllinggryte
Heisann!
Akkurat no er eg faktisk på vei til Bergen. Vi skal ha ei overnatting i byen før avreise til Gran Canaria imorgon. Litt misunnelig? Det forstår eg godt 🙂 Neida. Men det blir skikkelig godt med ei veke sol, plussgrader (november har vore fin, men kald!), nokre mil på sykkelsetet og ikkje minst digg mat. Eg og kjæresten er av samme ulla og aktiv ferie er det vi alltid har likt best, så har du tips til råflotte sykkelturer, gåturer/fjellturer, ting vi burde få med oss eller berre tidenes restaurantanbefaling, del gjerne i kommentarfeltet. Vi skal bu i Maspalomas, men med leigde sykler får vi oss litt overalt på kort tid 🙂
Så, over til dagens oppskrift! Idag har eg en enkel, krema og skikkelig god kyllinggryte å dele. Denne er perfekt som en sunn, rask og enkel kvardagsmiddag, spesielt på kjølige høstdager:
Du treng, ca. 4 personer* 600-800 g kyllingfilet 2 gulerøtter, i tynne skiver 1 paprika, i biter 1 romanesco (eller brokkoli/blomkål), i buketter 1/2 rødløk, i skiver 2 fedd kvitløk, finhakka 1/2 chili, finhakka 8 dl kyllingkraft/kyllingbuljong 250 ml kokosmelk (en kartong) 2-3 ss red curry paste salt og pepper 3 ss maisenna rørt ut i 1 dl vatn
Slik gjer du: Kutt kyllingfilet i passelige biter og steik i litt smør/olje på høg varme til den har fått steikeskorpe. Sett til side.
Steik deretter rødløk, kvitløk og chili til løken er blank. Tilsett red curry paste og la det surre et par minutt. Ha oppi kyllingen, grønnsakene, kyllingkraft/kyllingbuljong og la det småkoke i 5-10 minutt.
Mot slutten av koketida tilsetter du kokosmelk og smaker til med salt og pepper, eventuelt meir red curry paste. Bland ut maisenna i vatn og tilsett i en tynn stråle medan gryta koker, og du rører heile tida. Stopp når du har fått den konsistensen du ønsker. Server!
Som tilbehør til denne gryta passer virkelig det meste. Potet, potetmos, søtpotet, ris, quinoa, bulgur, couscous… Vi hadde kokt quinoa og det var ein fantastisk god kombinasjon!
Dette er ein typisk gryte som nesten smaker bedre når den har fått stått litt. Så har du rester igjen, nyt en deilig restemiddag dagen etterpå!
Tips og alternativer* – Som med alle mine andre oppskrifter så bruker du sjølvsagt dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig 🙂 Gryter er en perfekt måte å bruke opp litt slappe grønnsaker på.
– Kylling kan byttast med laks eller svin for en ny vri.
– Er du ikkje så glad i kokosmelk kan du bruke eit beger (300 g) creme fraiche istedenfor.
Velbekomme og nyt en deilig kyllinggryte!
Og hugs å legge igjen dine tips/anbefalinger dersom du har det! Eg må og berre skyte inn at det vil gå litt treigare fra mi si side den kommande veka. Som bloggar har man aldri ferie, men det blir ikkje den samme hyppigheten på svaring, sjekking, blogging og det som høyrer med 🙂

Heisann!

Akkurat no er eg faktisk på vei til Bergen. Vi skal ha ei overnatting i byen før avreise til Gran Canaria imorgon. Litt misunnelig? Det forstår eg godt 🙂 Neida. Men det blir skikkelig godt med ei veke sol, plussgrader (november har vore fin, men kald!), nokre mil på sykkelsetet og ikkje minst digg mat. Eg og kjæresten er av samme ulla og aktiv ferie er det vi alltid har likt best, så har du tips til råflotte sykkelturer, gåturer/fjellturer, ting vi burde få med oss eller berre tidenes restaurantanbefaling, del gjerne i kommentarfeltet. Vi skal bu i Maspalomas, men med leigde sykler får vi oss litt overalt på kort tid 🙂

Så, over til dagens oppskrift! Idag har eg en enkel, krema og skikkelig god kyllinggryte å dele. Denne er perfekt som en sunn, rask og enkel kvardagsmiddag, spesielt på kjølige høstdager:

Du treng, ca. 4 personer*
600-800 g kyllingfilet
2 gulerøtter, i tynne skiver
1 paprika, i biter
1 romanesco (eller brokkoli/blomkål), i buketter
1/2 rødløk, i skiver
2 fedd kvitløk, finhakka
1/2 chili, finhakka
8 dl kyllingkraft/kyllingbuljong
250 ml kokosmelk (en kartong)
2-3 ss red curry paste
salt og pepper
3 ss maisenna rørt ut i 1 dl vatn

Slik gjer du:
Kutt kyllingfilet i passelige biter og steik i litt smør/olje på høg varme til den har fått steikeskorpe. Sett til side.

Steik deretter rødløk, kvitløk og chili til løken er blank. Tilsett red curry paste og la det surre et par minutt. Ha oppi kyllingen, grønnsakene, kyllingkraft/kyllingbuljong og la det småkoke i 5-10 minutt.

Mot slutten av koketida tilsetter du kokosmelk og smaker til med salt og pepper, eventuelt meir red curry paste. Bland ut maisenna i vatn og tilsett i en tynn stråle medan gryta koker, og du rører heile tida. Stopp når du har fått den konsistensen du ønsker. Server!

Som tilbehør til denne gryta passer virkelig det meste. Potet, potetmos, søtpotet, ris, quinoa, bulgur, couscous… Vi hadde kokt quinoa og det var ein fantastisk god kombinasjon!

Dette er ein typisk gryte som nesten smaker bedre når den har fått stått litt. Så har du rester igjen, nyt en deilig restemiddag dagen etterpå!

Tips og alternativer*
– Som med alle mine andre oppskrifter så bruker du sjølvsagt dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig 🙂 Gryter er en perfekt måte å bruke opp litt slappe grønnsaker på.

– Kylling kan byttast med laks eller svin for en ny vri.

– Er du ikkje så glad i kokosmelk kan du bruke eit beger (300 g) creme fraiche istedenfor.

Velbekomme og nyt en deilig kyllinggryte!

Og hugs å legge igjen dine tips/anbefalinger dersom du har det! Eg må og berre skyte inn at det vil gå litt treigare fra mi si side den kommande veka. Som bloggar har man aldri ferie, men det blir ikkje den samme hyppigheten på svaring, sjekking, blogging og det som høyrer med 🙂

16 Kommentarer

T

Torill

10. januar 2019

Kjempegod! Hadde ikkje chili så det blei litt ekstra red curry paste. Funka fint.

Linda Stuhaug

11. januar 2019

Det går absolutt heilt fint 🙂 Kjekt du likte den!

K

Kate Sundbakk

24. mars 2021

Hei. Har du forandret noe Red Curry kyllinggryte? Fordi jeg mente å huske at den var karri og paprikakrydder i tillegg til red curry paste.

Linda Stuhaug

25. mars 2021

Hei! Nei, eg har ikkje forandra noko på oppskrifta her 🙂

K

Kate Sundbakk

25. mars 2021

Så rart,for jeg er så sikker på at jeg brukte karri og paprika Tror jeg sendte bilde til deg

Linda Stuhaug

26. mars 2021

Ja, du har sendt eit bilde såg eg. Men ingenting i oppskrifta er forandra 🙂 Det er ikkje denne oppskrifta du har brukt? https://www.lindastuhaug.no/2018/10/03/kreolsk-kyllingpanne/

A

Andrea

19. mars 2019

Ordner du kraften selv eller bruker du buljong? Når jeg skulle bruke buljongterninger så syntes jeg det vart for mye buljongsmak og da brukte jeg ikke like mange som det stod man skulle bruke på pakken

Linda Stuhaug

19. mars 2019

Eg koker kraft sjølv 🙂 Bruker aldri buljong lengre, fleire år sidan eg slutta med det.

A

Andrea

23. april 2019

Hvordan lager du kraften selv? Har du noe oppskrift på det som du kan dele?

Linda Stuhaug

24. april 2019

Koker opp kyllingskrog med grønnsaker og vatn, lar krafta stå å trekke under kokepunktet i 10-12 timer.

M

Mona

4. februar 2019

Hei! Hvilken red curry paste bruker du? Bruker du samme merke i alle dine oppskrifter, eller bytter du på?

Linda Stuhaug

4. februar 2019

Hei! Eg bruker stort sett Santa Maria sin 🙂

T

Turid

15. september 2019

Kjekt å vite at man kan bruke creme fresh istedenfor kokusmelk, noe jeg ikke liker smaken av det.

Linda Stuhaug

16. september 2019

Du kan bruke creme fraiche istedenfor kokosmelk i ALLE oppskrifter. Så veit du det 🙂

G

Guri

26. januar 2020

God på smak, men var mer gryte enn suppe. Stemmer det? Synes ikke maisenna hjalp på tykkelsen.

Linda Stuhaug

27. januar 2020

Nei, det skal vere gryte. Maisenna skal hjelpe på tjukkelsen, og gryta skal få ein fyldig konsistens 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg