Annonse
27. november 2018
Red curry kyllinggryte
Heisann!
Akkurat no er eg faktisk på vei til Bergen. Vi skal ha ei overnatting i byen før avreise til Gran Canaria imorgon. Litt misunnelig? Det forstår eg godt 🙂 Neida. Men det blir skikkelig godt med ei veke sol, plussgrader (november har vore fin, men kald!), nokre mil på sykkelsetet og ikkje minst digg mat. Eg og kjæresten er av samme ulla og aktiv ferie er det vi alltid har likt best, så har du tips til råflotte sykkelturer, gåturer/fjellturer, ting vi burde få med oss eller berre tidenes restaurantanbefaling, del gjerne i kommentarfeltet. Vi skal bu i Maspalomas, men med leigde sykler får vi oss litt overalt på kort tid 🙂
Så, over til dagens oppskrift! Idag har eg en enkel, krema og skikkelig god kyllinggryte å dele. Denne er perfekt som en sunn, rask og enkel kvardagsmiddag, spesielt på kjølige høstdager:
Du treng, ca. 4 personer*
600-800 g kyllingfilet
2 gulerøtter, i tynne skiver
1 paprika, i biter
1 romanesco (eller brokkoli/blomkål), i buketter
1/2 rødløk, i skiver
2 fedd kvitløk, finhakka
1/2 chili, finhakka
8 dl kyllingkraft/kyllingbuljong
250 ml kokosmelk (en kartong)
2-3 ss red curry paste
salt og pepper
3 ss maisenna rørt ut i 1 dl vatn
Slik gjer du:
Kutt kyllingfilet i passelige biter og steik i litt smør/olje på høg varme til den har fått steikeskorpe. Sett til side.
Steik deretter rødløk, kvitløk og chili til løken er blank. Tilsett red curry paste og la det surre et par minutt. Ha oppi kyllingen, grønnsakene, kyllingkraft/kyllingbuljong og la det småkoke i 5-10 minutt.
Mot slutten av koketida tilsetter du kokosmelk og smaker til med salt og pepper, eventuelt meir red curry paste. Bland ut maisenna i vatn og tilsett i en tynn stråle medan gryta koker, og du rører heile tida. Stopp når du har fått den konsistensen du ønsker. Server!
Som tilbehør til denne gryta passer virkelig det meste. Potet, potetmos, søtpotet, ris, quinoa, bulgur, couscous… Vi hadde kokt quinoa og det var ein fantastisk god kombinasjon!
Dette er ein typisk gryte som nesten smaker bedre når den har fått stått litt. Så har du rester igjen, nyt en deilig restemiddag dagen etterpå!
Tips og alternativer*
– Som med alle mine andre oppskrifter så bruker du sjølvsagt dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig 🙂 Gryter er en perfekt måte å bruke opp litt slappe grønnsaker på.
– Kylling kan byttast med laks eller svin for en ny vri.
– Er du ikkje så glad i kokosmelk kan du bruke eit beger (300 g) creme fraiche istedenfor.
Velbekomme og nyt en deilig kyllinggryte!
Og hugs å legge igjen dine tips/anbefalinger dersom du har det! Eg må og berre skyte inn at det vil gå litt treigare fra mi si side den kommande veka. Som bloggar har man aldri ferie, men det blir ikkje den samme hyppigheten på svaring, sjekking, blogging og det som høyrer med 🙂
Annonse
18 Kommentarer
Torill
10. januar 2019
Linda Stuhaug
11. januar 2019
Kate Sundbakk
24. mars 2021
Linda Stuhaug
25. mars 2021
Kate Sundbakk
25. mars 2021
Linda Stuhaug
26. mars 2021
Andrea
19. mars 2019
Linda Stuhaug
19. mars 2019
Andrea
23. april 2019
Linda Stuhaug
24. april 2019
Mona
4. februar 2019
Linda Stuhaug
4. februar 2019
Turid
15. september 2019
Linda Stuhaug
16. september 2019
Guri
26. januar 2020
Linda Stuhaug
27. januar 2020
Elin Elisa Lind
12. november 2023
Linda Stuhaug
14. november 2023
SKRIV EN KOMMENTAR