Annonse
17. juni 2019
Rødbethummus

God mandag!
Når eg for ei stund tilbake la ut oppskrift på søtpotethummus fekk eg eit tips om å prøve rødbethummus. Det er noko eg lenge har tenkt på, og endelig har eg laga det! Rødbethummus kan brukast på akkurat samme måte som vanlig hummus eller søtpotethummusen. Den er veldig anvendelig og passer til det meste;
→ Under pålegget på brødskiva, lomper eller knekkebrød
→ Ingrediens i fargerike salater
→ Tilbehør til kjøtt/fisk/kylling/grillmat
→ En egen rett på koldtbordet eller tapasbordet
→ Som dip til grønnsaker

Rødbethummus, 1 skål
1 kartong, 240 g kikerter
1 mellomstor rødbete
2 fedd kvitløk, finhakka/pressa
0,5 dl olivenolje
1 ts spisskummin + 0,5 ts salt + litt chilikrydder
1/2 sitron
Slik gjer du:
→ Først må du koke rødbeten. Skrell rødbeten og kok den mør i lettsalta vatn. Avkjøl litt.
→ Hell vatnet av kikertene. Ha kikerter, rødbete, kvitløk, olivenolje og krydder i en foodprosessor eller blendar. Du kan også bruke stavmiksar. Mos alt glatt og juster med vatn (eventuelt kikertlake eller kokevatnet fra rødbeten) til passelig konsistens.
→ Smak til med sitronsaft og eventuelt meir krydder. Topp gjerne med litt ekstra olje og friske urter før servering.
Tips!
Tahini (sesampurè) blir ofte brukt i hummus. Det setter en veldig god smak, og du får kjøpt tahini på dagligvarebutikk med godt utvalg, eventuelt internasjonal butikk. Visst du vil eller har tahini i kjøkkenskapet kan du smake til med 2-3 ts i søtpotethummusen.

Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang. Hummusen står seg fint nokre dager i kjøleskapet, og kan brukast til fleire måltider utover veka 🙂

Og skulle du heller ha lyst til å prøve søtpotethummusen, så finner du oppskrift her; ENKEL SØTPOTETHUMMUS.
Håper det ser fristande ut! Rødbethummus var nydelig, prøv du også 🙂
Annonse