Annonse
5. juni 2017
Slik lager du garantert sprø søtpotetfries!
Er du en av dei som aldri klarer å få søtpotetfries sprø?
Med riktig framgangsmetode så kan du lage garantert sprø søtpotetfries uten å frityrsteike 🙂
Trikset er å la søtpotetene ligge i kaldt vatn ei god stund først, deretter bruke litt olje og maisenna i tilberedninga, steike på varmluft og gjerne bruke grillfunksjon eit par minutter på slutten. Siste steg kan droppes (i motsetning til resten av stegene!), men eg får alltid best resultat med grillfunksjon, så det anbefaler eg om du har det 🙂
Søtpotetfries passer til det aller meste: tilbehør til kylling, kjøtt, fisk, som snacks, på burgertallerken eller tapasbordet. Her har eg servert søtpotetfries med heimelaga aioli som eg og deler oppskrift på 🙂
Sprø søtpotetfries, tilbehør til 2-3 personer
2 store søtpoteter (ca. 600-700 g)1
3 ss maisenna
2 ss olje
1/2 ts maldonsalt
Slik gjer du:
1. Skrell søtpotet og kutt dei i lange, litt tjukke strimler. Legg de i kaldt vann i kjøleskap i minst 3 timer. Dei kan ligge opp til 12 timer, så lag gjerne klart på morningen.
2. Sett ovnen på 225 grader varmluft. Sil av vatnet og ha søtpotetstavene over i en plastpose. Tilsett maizena og rist godt. Tilsett deretter olje og knust maldonsalt, og rist til alt er godt blanda.
3. Fordel søtpotetstavene over et stekebrett med bakepapir. De må ikkje ligge oppå kvarandre.
4. Steik midt i ovnen i 15-20 minutter, til du ser søtpotetstavene er godt gylne og stekte. Sett deretter på grillfunksjon eit par minutter for garantert sprø søtpotetfries. La friesen avkjøle seg et par minutter før servering.
Aioli
3 eggeplommer
3 fedd hvitløk, finhakka
2 ss sitronsaft
4-5 dl nøytral olje
salt (smak til)
Slik gjer du:
1. Ha romtempererte eggeplommer, kvitløk og sitonsaft i et høgt og smalt glass der du akkurat får plass til en stavmikser. Før stavmikseren ned i glasset.
2. Spe på med romtemperert olje mens stavmikseren går. Før stavmikseren langsomt oppover glasset til all oljen inkorporeres. Aiolien skal ha en fyldig konsistens.
3. Smak til med salt og eventuelt meir sitronsaft.
Søtpotetfriesen kan godt vere hakket meir stekt enn det bildene viser!
Dette trikset med å få søtpotetfries sprø med lignande har sikkert mange av dere lest fra før – det er nemlig eit triks som veldig, veldig mange matbloggere og andre har delt gjennom fleire år 🙂 Det var først og fremst fine Kristine som tipsa meg om søtpotetfries på denne måten for ei god stund tilbake!
Nyt sprø og gode søtpotetfries når som helst! Håper det frister 😀
Nyt 2.pinsedag. Eg skal kjøre fra Oslo til Vestlandet idag – sommarferien er i gang og den skal sjølvsagt tilbringast heime♥
Annonse
28 Kommentarer
Solveig
12. september 2020

Linda Stuhaug
12. september 2020
Gina
15. oktober 2018

Linda Stuhaug
16. oktober 2018
Christina 1975
17. april 2019

Linda Stuhaug
17. april 2019
Ulf Ruud Larsen
28. mars 2019

Linda Stuhaug
29. mars 2019
Heidi
12. februar 2020

Linda Stuhaug
13. februar 2020
onlyakid
25. januar 2020

Linda Stuhaug
27. januar 2020
Christine
19. april 2020

Linda Stuhaug
19. april 2020
Viktoria Stridh
5. mars 2020

Linda Stuhaug
5. mars 2020

Linda Stuhaug
5. mars 2020
Emma
18. februar 2022

Linda Stuhaug
19. februar 2022
Emma
19. februar 2022

Linda Stuhaug
20. februar 2022
Emma
24. februar 2022

Linda Stuhaug
25. februar 2022
Nelly Beate
11. august 2023
Elin
30. november 2020

Linda Stuhaug
30. november 2020
SKRIV EN KOMMENTAR