Linda Stuhaug

19. september 2018

Slik lager du heimelaga lasagne med lomper – LOMPELASAGNE!

Slik lager du heimelaga lasagne med lomper – LOMPELASAGNE!
Det er onsdag og lillelørdag!
Og eg synes absolutt det er på sin rette plass med en reprise på en av bloggens aller mest populære oppskrifter gjennom åra; heimelaga lasagne med lomper. Det er faktisk 4,5 år sidan denne oppskrifta først blei publisert HER, og det blei raskt en favoritt i heile landet. Totalt sett har eg fått tusenvis av tilbakemeldinger på denne oppskrifta, så og sei berre positivt – og det er skikkelig stas!
Så kva er egentlig greia med lompelasagne? Jo, greia er at du bruker lomper istedenfor pastaplater. Det er ikkje noko enormt stort hokus-pokus, men…
1) Lasagnen treng ikkje steike meir enn 15-20 minutt, til osten er godt smelta, ettersom det ikkje er brukt pastaplater som treng lang tid for å bli gjennomstekt.
2) Det er ein heimelaga lasagnevariant med kjøttsaus fra bunnen av. I tillegg bruker eg cottage cheese istedenfor kvit saus, og lomper er også hakket sunnare enn lasagneplater – så alt i alt en lasagne som er meir næringsrik og sunnare enn den tradisjonelle varianten fra bunnen av eller Toro.
3) Lomper er genialt. Lomper er livet! Kvifor ikkje bruke lomper når det funker så bra, liksom? No er eg over gjennomsnittet begeistra for lomper, då. Det veit dåkke jo… Men eg har lyst at enda fleire skal få sansen for lomper, for det er så innimari anvendelig!
Til informasjon kan du bruke akkurat dei lompene du liker og foretrekker. Eg bruker alltid Buer sine potetlomper, speltlomper eller eventuelt heimelaga lomper som eg ofte har liggande i frysaren. Oppskrift på heimelaga lomper finner du HER!
Desse lompene kan du også lage glutenfri dersom du må det, og dermed glutenfri lasagne 🙂 Lag opp massevis og legg i frysaren♥
Heimelaga lompelasagne, 3-4 personer 400 g karbonadedeig 400 g hakka tomater 2-3 ss tomatpurè 1 løk 2 fedd kvitløk ½ chili Krydder: oregano, paprikakrydder, salt og pepper (evt andre krydder du liker) 250-400 g cottage cheese 6-8 lomper revet ost
Slik gjer du: 1. Sett steikeovnen på 180 grader over- og undervarme. Steik karbonadedeig med hakka løk, finhakka kvitløk og chili. Tilsett hakka tomatar og tomatpuré, la det småkoke til ein tjukk og fyldig kjøttsaus. Smak til med godt med krydder (viktig!).
2. Ha kjøttsaus i bunnen av ei ildfast form. Størrelsen er opp til deg, jo mindre form, jo høgare lasagne.
3. Legg lagvis med kjøttsaus, lomper og cottage cheese i 2–4 lag før du avsluttar med kjøttsaus og topper med ost.
4. Steik midt i ovnen i ca. 15-20 minutt, til osten er smelta og gyllen. Bruk gjerne grillfunksjon dei siste minutta. La lasagnen kvile i 5 minutt før servering. PS! Ønsker du å redusere steiketida kan du bruke varmluft.
Tips og alternativer! ♦ Tilsett gjerne litt ekstra grønnsaker eller urter i kjøttsausen. Eg pleier å bruke fersk spinat og oregano om eg har det tilgjengelig.
Er du ikkje så glad i klumpane i cottage cheesen? Mos den klumpfri med en stavmikser og tilsett en skvett melk om nødvendig. Du kan gjerne smakstilsette cottage cheesen med litt salt, pepper og muskat også.
♦ Ellers: spørr om du lurer på noko!
Server lasagnen med en frisk salat og gjerne litt fetaost. En klatt med kesam eller rømme er også på sin rette plass 🙂
Som de sikkert veit er det heilt gull med rester av lasagne. Lasagne smaker bedre dagen etterpå – også denne. Det er også heilt genialt å fryse ned lasagne, enten i form eller porsjoner – så har du en sunn og kjapp middag seinare 🙂
Lompelasagnen har også fått en hedersplass i den fine boka mi♥ Har du enda ikkje fått kjøpt denne, så kan du bestille den HER.Maks rabatt og fri frakt ved bestilling (egenreklame!). Ellers er boka også å finne i dei fleste bokhandlere – du kan også spørre om dei kan ta den inn dersom dei ikkje har den 🙂
Så, er du frista til å prøve ut lasagne med lomper? Eller kanskje du er ein av dei som har hatt denne som favoritt tidligare, og fekk en påminnelse om å lage den igjen? Uansett, så håper eg det frister, og at fleire har lyst å prøve♥
Som de veit blir eg veldig glad for tilbakemeldinger også, så legg gjerne igjen en kommentar om de prøver, det er stas!

Det er onsdag og lillelørdag!

Og eg synes absolutt det er på sin rette plass med en reprise på en av bloggens aller mest populære oppskrifter gjennom åra; heimelaga lasagne med lomper. Det er faktisk 4,5 år sidan denne oppskrifta først blei publisert HER, og det blei raskt en favoritt i heile landet. Totalt sett har eg fått tusenvis av tilbakemeldinger på denne oppskrifta, så og sei berre positivt – og det er skikkelig stas!

Så kva er egentlig greia med lompelasagne?
Jo, greia er at du bruker lomper istedenfor pastaplater. Det er ikkje noko enormt stort hokus-pokus, men…

1) Lasagnen treng ikkje steike meir enn 15-20 minutt, til osten er godt smelta, ettersom det ikkje er brukt pastaplater som treng lang tid for å bli gjennomstekt.

2) Det er ein heimelaga lasagnevariant med kjøttsaus fra bunnen av. I tillegg bruker eg cottage cheese istedenfor kvit saus, og lomper er også hakket sunnare enn lasagneplater – så alt i alt en lasagne som er meir næringsrik og sunnare enn den tradisjonelle varianten fra bunnen av eller Toro.

3) Lomper er genialt. Lomper er livet! Kvifor ikkje bruke lomper når det funker så bra, liksom? No er eg over gjennomsnittet begeistra for lomper, då. Det veit dåkke jo… Men eg har lyst at enda fleire skal få sansen for lomper, for det er så innimari anvendelig!

Til informasjon kan du bruke akkurat dei lompene du liker og foretrekker. Eg bruker alltid Buer sine potetlomper, speltlomper eller eventuelt heimelaga lomper som eg ofte har liggande i frysaren. Oppskrift på heimelaga lomper finner du HER!

Desse lompene kan du også lage glutenfri dersom du må det, og dermed glutenfri lasagne 🙂 Lag opp massevis og legg i frysaren♥

Heimelaga lompelasagne, 3-4 personer
400 g karbonadedeig
400 g hakka tomater
2-3 ss tomatpurè
1 løk
2 fedd kvitløk
½ chili
Krydder: oregano, paprikakrydder, salt og pepper (evt andre krydder du liker)
250-400 g cottage cheese
6-8 lomper
revet ost

Slik gjer du:
1. Sett steikeovnen på 180 grader over- og undervarme. Steik karbonadedeig med hakka løk, finhakka kvitløk og chili. Tilsett hakka tomatar og tomatpuré, la det småkoke til ein tjukk og fyldig kjøttsaus. Smak til med godt med krydder (viktig!).

2. Ha kjøttsaus i bunnen av ei ildfast form. Størrelsen er opp til deg, jo mindre form, jo høgare lasagne.

3. Legg lagvis med kjøttsaus, lomper og cottage cheese i 2–4 lag før du avsluttar med kjøttsaus og topper med ost.

4. Steik midt i ovnen i ca. 15-20 minutt, til osten er smelta og gyllen. Bruk gjerne grillfunksjon dei siste minutta. La lasagnen kvile i 5 minutt før servering. PS! Ønsker du å redusere steiketida kan du bruke varmluft.

Tips og alternativer!
♦ Tilsett gjerne litt ekstra grønnsaker eller urter i kjøttsausen. Eg pleier å bruke fersk spinat og oregano om eg har det tilgjengelig.

Er du ikkje så glad i klumpane i cottage cheesen? Mos den klumpfri med en stavmikser og tilsett en skvett melk om nødvendig. Du kan gjerne smakstilsette cottage cheesen med litt salt, pepper og muskat også.

♦ Ellers: spørr om du lurer på noko!

Server lasagnen med en frisk salat og gjerne litt fetaost. En klatt med kesam eller rømme er også på sin rette plass 🙂

Som de sikkert veit er det heilt gull med rester av lasagne. Lasagne smaker bedre dagen etterpå – også denne. Det er også heilt genialt å fryse ned lasagne, enten i form eller porsjoner – så har du en sunn og kjapp middag seinare 🙂

Lompelasagnen har også fått en hedersplass i den fine boka mi♥ Har du enda ikkje fått kjøpt denne, så kan du bestille den HER.Maks rabatt og fri frakt ved bestilling (egenreklame!). Ellers er boka også å finne i dei fleste bokhandlere – du kan også spørre om dei kan ta den inn dersom dei ikkje har den 🙂

Så, er du frista til å prøve ut lasagne med lomper? Eller kanskje du er ein av dei som har hatt denne som favoritt tidligare, og fekk en påminnelse om å lage den igjen? Uansett, så håper eg det frister, og at fleire har lyst å prøve♥

Som de veit blir eg veldig glad for tilbakemeldinger også, så legg gjerne igjen en kommentar om de prøver, det er stas!

30 Kommentarer

S

Siri Nodeland

2. juli 2020

Veldig god lasagne Tusen takk for nok en fantastisk oppskrift og inspirasjon til sunnere mat

Linda Stuhaug

2. juli 2020

Tusen takk for tilbakemelding, Siri! Det er alltid kjekt 😀

K

Kristin

2. november 2018

Gleder meg til å lage denne igjen idag. Går alltid til din blogg for inspirasjon 🙂

Linda Stuhaug

3. november 2018

Så koselig å lese, Kristin! Håper lasagnen faller i smak hos deg 🙂 God helg <3

I

Ida

8. februar 2022

Hei 🙂 knall god oppskrift! Hvis jeg skal lage opp en del, for å ha på frysen- er det da lurt å fryse i formen uten at den er stekt i ovnen (altså, slik at når jeg tar den opp fra frysen så er det kun å ta på ost og så inn i ovnen) Eller er det lurere å steke de for å så avkjøle og fryse de ned, så varme de opp i ovnen når de skal spises? /Ida 🙂

Linda Stuhaug

9. februar 2022

Hei! Like greit å droppe å steike den, også hive ost på og steike når du skal ha den til middag 😀 Kjekt du liker!

I

Ingrid

5. januar 2020

Hei! Tror du den kan lages klar kvelden i forveien og settes i kjøleskapet over natten slik at bare stekingen gjenstår etter arbeidstid?

Linda Stuhaug

6. januar 2020

Hei! Ja, det går nok heilt fint 😀

M

Marlin

24. september 2018

Hei☺️Jeg gleder meg til prøve oppskriften! Jeg undrer om du prøvd lakselasagn med lomper? Evt annen saus blanding? Noe tips ?☺️Takk for all inspirasjon !

Linda Stuhaug

25. september 2018

Hei! Jepp, det har eg også oppskrift på her: http://www.lindastuhaug.no/2016/06/09/lakselasagne/ Håper eg kan fortsette å inspirere 😀

R

Ragnhild

23. september 2018

Heisann. Jeg kan ikke ha melkeprodukter eller mel… har du noe alternativ istedenfor cottagechees som jeg kan bruke? Går på en tilnærmet steinalder diett. Men har lomper fra iHerb som jeg kan bruke. Og kan bruke passata dom er tomater uten skall og frø så det ikke er lektiner i. Ville gjerne prøvd denne men sto litt fast her når det gjaldt sausen i lasagnen

Linda Stuhaug

24. september 2018

Du kan prøve med kokoskrem eller melkefri creme fraiche for eksempel 🙂

R

Rebekka

20. september 2018

Denne var super god! Ny favoritt i huset Tusen takk for at du deler oppskrifter!

Linda Stuhaug

22. september 2018

Fantastisk, Rebekka 😀 Så kjekt du likte den! Det er en glede å inspirere med oppskrifter <3

B

Birgitte

20. september 2018

Hei Linda! Dette så skikkelig godt ut! Vittig at du skulle legge ut en lompeoppskrift i dag, for jeg hadde tenkt å spørre deg om forskjellen på lomper og lefser når det kommer til bruksområder! Vil tro at det er noenlunde samme bruk. Har du prøvd å lage chips av lefser slik du lager av lomper? Regner med at man kan bruke lefser i stedet for lomper i lasagnen. Er innom bloggen din hver dag, og da koser jeg meg. Du er flink og kreativ! God helg fra Birgitte

Linda Stuhaug

22. september 2018

Hei! Er nokolunde samme bruksområder ja – og du kan fint bytte ut lomper med lefser i dei fleste oppskrifter 🙂 Takk, Birgitte! God helg <3

K

Kristin

19. september 2018

Denne er så god, må lages snart igjen:)

Linda Stuhaug

20. september 2018

Ikkje sant? Eg eeelska den 😀

S

Siri

19. september 2018

En av de første gangene jeg er inne på bloggen din og kikker, og jeg må si at du har utrolig mange fristende oppskrifter! Blir veldig inspirert

Linda Stuhaug

20. september 2018

Tusen takk, Siri – så hyggelig å lese! Håper eg kan inspirere deg mykje framover, også må du berre spørre om du lurer på noko 🙂

S

Siri

19. september 2018

🙂 🙂

E

Elida

19. september 2018

Kan man lage den med bønner i stedet for kjøttdeig, f.eks. kidneybønner?

Linda Stuhaug

20. september 2018

Ja, sjølvsagt 🙂 Eg har fleire ulike oppskrifter på vegetarlasagne på bloggen også, der eg har brukt lomper! Eller du kan berre bytte ut karbonadedeig med bønner i denne – funker like fint det 😀

E

Elin

19. september 2018

Ja:)

I

Ingrid

19. september 2018

Prøvde denne i dag, ble kjempegodt!!!

Linda Stuhaug

20. september 2018

Hurra, så bra 😀

S

Stine

5. januar 2021

Hei. Hvis jeg skal lage middagen til 5 personer og servere med salat og hvitløkbrød. Vet du hvor mye jeg må plusse på for å få nok til 5?

Linda Stuhaug

6. januar 2021

Kjem jo veldig an på kor storspiste ein er, men 1,5 oppskrift kanskje. Personlig ville eg berre ha dobla oppskrifta. Rester kan etast i dagane etterpå eller frysast ned 🙂

L

Lise

13. desember 2020

Knall god og enkel lasagne! Tusen takk for oppskrift!

Linda Stuhaug

14. desember 2020

Kjekt du likte den, Lise 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg