Linda Stuhaug

21. august 2015

Søtpotet lasagne

Søtpotet lasagne
Hei og god fredag alle sammen!
Idag har eg en typisk helgemiddag til dere, søtpotet lasagne! Det er over eit år sida eg posta oppskrift på denne varianten av lasagne sist (her), så eg tenker det er på sin rette plass å ta en reprise. Kanskje noken har glømt vekk en tidligare gjenganger, eller kanskje nye lesee vil prøve seg?
Prinsippet her er søtpotetskiver som «lasagneplater» mellom kjøttsaus og cottage cheese. No er det vell fleire som blir skeptiske med en gang, men cottage cheese er en super ost som skaper fylde og gjer lasagnen komplett. Du smaker ikkje cottage cheesen innimellom alt det andre!
Pssst! Både søtpotetpizza (HER), søtpotet moussaka (HER) og søtpotet nachos (HER) er tre andre oppskrifter i samme sjanger som er veldig populære med gode tilbakemeldinger!
Du trenger, ca 3-4 porsjoner 400 g karbonadedeig 2-3 ss tomatpurê 3-4 ss hakkede tomater på boks 1 hakka løk 1/2 chili og 2 fedd kvitløk ca. 2 dl vatn 250 g cottage cheese 1 middels søtpotet, ca. 400 g revet ost krydder – paprikakrydder, salt, pepper, oregano
Framgangsmetode Sett ovnen på 175 grader. Steik karbonadedeig og sett til side, deretter steiker du hakka løk med pressa kvitløk og finhakka chilli. Ha alt tilbake i samme steikepanne, tilsett tomatpurê, hakkede tomater og vatn. La det småkoke til en fyldig kjøttsaus, smak til med krydder.
Skrell søtpoteta og del i 2-3 mm tjukke skiver. Finn fram en passelig stor ildfast form. Start å legge kjøttsaus i bunn, deretter søtpotetskiver og cottage cheese i 2-3 lag før du avslutter kjøttsaus og revet ost på toppen.
Steik lasagnen på nederste rille i ca. 45 minutter, eller til søtpotetskivene er møre og osten gyllen. La lasagnen kvile litt før servering. PS! Du kan også ta osten på etter 20-30 minutt steiektid for å vere sikker på at søtpotetskivene blir møre 🙂
Tips! Oppskrifta kan fint dobles, rester smaker godt dagen etterpå. Det er også supert å fryse lasagne ned i porsjoner og tine opp som en hurtig middag seinare.
En frisk salat som tilbehør gjer måltidet komplett!
Velbekomme – håper fleire vil prøve seg 🙂
God helg alle sammen!

Hei og god fredag alle sammen!

Idag har eg en typisk helgemiddag til dere, søtpotet lasagne! Det er over eit år sida eg posta oppskrift på denne varianten av lasagne sist ( her), så eg tenker det er på sin rette plass å ta en reprise. Kanskje noken har glømt vekk en tidligare gjenganger, eller kanskje nye lesee vil prøve seg?

Prinsippet her er søtpotetskiver som «lasagneplater» mellom kjøttsaus og cottage cheese. No er det vell fleire som blir skeptiske med en gang, men cottage cheese er en super ost som skaper fylde og gjer lasagnen komplett. Du smaker ikkje cottage cheesen innimellom alt det andre!

Pssst! Både søtpotetpizza ( HER), søtpotet moussaka ( HER) og søtpotet nachos ( HER) er tre andre oppskrifter i samme sjanger som er veldig populære med gode tilbakemeldinger!

Du trenger, ca 3-4 porsjoner
400 g karbonadedeig
2-3 ss tomatpurê
3-4 ss hakkede tomater på boks
1 hakka løk
1/2 chili og 2 fedd kvitløk
ca. 2 dl vatn
250 g cottage cheese
1 middels søtpotet, ca. 400 g
revet ost
krydder – paprikakrydder, salt, pepper, oregano

Framgangsmetode
Sett ovnen på 175 grader. Steik karbonadedeig og sett til side, deretter steiker du hakka løk med pressa kvitløk og finhakka chilli. Ha alt tilbake i samme steikepanne, tilsett tomatpurê, hakkede tomater og vatn. La det småkoke til en fyldig kjøttsaus, smak til med krydder.

Skrell søtpoteta og del i 2-3 mm tjukke skiver. Finn fram en passelig stor ildfast form. Start å legge kjøttsaus i bunn, deretter søtpotetskiver og cottage cheese i 2-3 lag før du avslutter kjøttsaus og revet ost på toppen.

Steik lasagnen på nederste rille i ca. 45 minutter, eller til søtpotetskivene er møre og osten gyllen. La lasagnen kvile litt før servering. PS! Du kan også ta osten på etter 20-30 minutt steiektid for å vere sikker på at søtpotetskivene blir møre 🙂

Tips!
Oppskrifta kan fint dobles, rester smaker godt dagen etterpå. Det er også supert å fryse lasagne ned i porsjoner og tine opp som en hurtig middag seinare.

En frisk salat som tilbehør gjer måltidet komplett!

Velbekomme – håper fleire vil prøve seg 🙂

God helg alle sammen!

Annonse

10 Kommentarer

C

Christine Tellefsen

17. februar 2019

Fantastisk god lasagne! Vi har laget den flere ganger allerede. Byttet ut cottage med fetaost, det var også digg 🙂

Linda Stuhaug

17. februar 2019

Mm, spennande! Det skal eg prøve neste gang 😀

B

Bente

8. januar 2022

Et tips til lasagne er å ha krydderost oppi selve kjøttdeigen.. og ha mye karri i..gulrot og sopp er også veldig godt, i tillegg til paprika. Får alltid mye skryt av min lasagne. Bytter mellom søtpotet, squash, aubergine og vanlig.

Linda Stuhaug

9. januar 2022

Takk for tips 😀

S

Silje

15. februar 2020

Denne ble helt nydelig Jeg brukte en liten,men høy form og det ble mye «vann» som jeg bare lot ligge igjen i forma. Kommer fra søtpotetene kanskje? Blir den mindre bløt ved større form og færre lag? Elsker oppskriftene dine, di har vært til stor hjelp på vegen mot et sunnere liv

Linda Stuhaug

16. februar 2020

Det kan komme litt væske fra søtpotetene, men så er det og viktig å ha ein fyldig kjøttsaus uten noko overflod av væske 🙂 Større form og lavare lasagne vil nok fordampe meir væske også, eg har sjølv ikkje hatt noko problem med dette – så prøv det neste gang 🙂

S

Sunniva

8. april 2020

Hei. Kan denne fryses?

Linda Stuhaug

9. april 2020

Ja 🙂

o

oddvveig kokolis

8. juli 2018

Den høres veldig god ut, så jeg må prøve den,og at den er glutenfri passer meg veldig bra,all mat må være glutenfri

Linda Stuhaug

8. juli 2018

Håper den faller i smak, Oddveig 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg