Linda Stuhaug

Annonse

7. november 2015

Søtpotet nachos

Søtpotet nachos
Hei og god lørdag alle sammen! Lurer du på kva du skal ha til middag ikveld? Då har eg forslaget til deg: SØTPOTET NACHOS!
Slik som søtpotetpizza blei denne oppskrifta laga i fjor sommer då eg hadde min enorme søtpotet periode. Å bruke skiver av søtpotet som «nachoschips» blei fort en slager og er blant topp 5 av mine mest populære oppskrifter! Oppskrifta delte eg for første gang HER, men no vil eg gjerne dele den igjen og håper fleire vil prøve seg 🙂 Her er rett og slett nachos chips bytta ut med søtpotetskiver, og du får en sunn, smakfull og ny vri på nachosen:
Du trenger, ca. 3 porsjoner: 2-3 mellomstore søtpoteter 400 g karbonadedeig 3-4 ss hakkede tomater 1-2 ss tacokrydder (smak deg fram etter kva type du bruker) 1 løk, hakka 1-2 fedd kvitløk, finhakka en liten bit chilli, finhakka mais og paprika revet ost pepper, grovkverna chilli og paprikakrydder til søtpotetskivene
Slik gjer du: 1. Skrell søtpotetene, del i skiver og fordel over en langpanne med bakepapir. Krydre godt på begge sider. Steik midt i ovnen på 200 grader til søtpotetene er blittt gylne og sprø i kantane.
2. I mellomtida steiker du karbonadedeig med løk, kvitløk og chilli. Tilsett hakkede tomater og tacokrydder. La det putre til en fyldig kjøttsaus uten overflod av væske.
3. Fordel søtpotetskivene i en passelig form, både i bunn og kanter. Ha over kjøttdeigblandinga, topp med mais og paprika (bruk gjerne andre grønnsaker!) og til slutt revet ost.
4. Sett tilbake i ovnen på 200 grader og steik til osten er smelta og gyllen, ca. 15 minutter. Bruk gjerne varmluft eller grillfunksjon dei siste 5 minuttane.
Server med en frisk salat, gjerne salsasaus, rømme og/eller heimelaga guacamole.
Søtpotetskivene blir sprø i kantane, men naturligvis ikkje i bunn. Fantastisk godt er det uansett!
Velbekomme 🙂

Hei og god lørdag alle sammen!
Lurer du på kva du skal ha til middag ikveld? Då har eg forslaget til deg: SØTPOTET NACHOS!

Slik som søtpotetpizza blei denne oppskrifta laga i fjor sommer då eg hadde min enorme søtpotet periode. Å bruke skiver av søtpotet som «nachoschips» blei fort en slager og er blant topp 5 av mine mest populære oppskrifter! Oppskrifta delte eg for første gang HER, men no vil eg gjerne dele den igjen og håper fleire vil prøve seg 🙂 Her er rett og slett nachos chips bytta ut med søtpotetskiver, og du får en sunn, smakfull og ny vri på nachosen:

Sanity Image



Du trenger, ca. 3 porsjoner:
2-3 mellomstore søtpoteter
400 g karbonadedeig
3-4 ss hakkede tomater
1-2 ss tacokrydder (smak deg fram etter kva type du bruker)
1 løk, hakka
1-2 fedd kvitløk, finhakka
en liten bit chilli, finhakka
mais og paprika
revet ost
pepper, grovkverna chilli og paprikakrydder til søtpotetskivene

Slik gjer du:
1. Skrell søtpotetene, del i skiver og fordel over en langpanne med bakepapir. Krydre godt på begge sider. Steik midt i ovnen på 200 grader til søtpotetene er blittt gylne og sprø i kantane.

2. I mellomtida steiker du karbonadedeig med løk, kvitløk og chilli. Tilsett hakkede tomater og tacokrydder. La det putre til en fyldig kjøttsaus uten overflod av væske.

3. Fordel søtpotetskivene i en passelig form, både i bunn og kanter. Ha over kjøttdeigblandinga, topp med mais og paprika (bruk gjerne andre grønnsaker!) og til slutt revet ost.

4. Sett tilbake i ovnen på 200 grader og steik til osten er smelta og gyllen, ca. 15 minutter. Bruk gjerne varmluft eller grillfunksjon dei siste 5 minuttane.

Sanity Image

Server med en frisk salat, gjerne salsasaus, rømme og/eller heimelaga guacamole.

Sanity Image



Søtpotetskivene blir sprø i kantane, men naturligvis ikkje i bunn. Fantastisk godt er det uansett!

Velbekomme 🙂

Annonse