Linda Stuhaug

3. november 2016

Squashlasagne

Squashlasagne
Hei!
November måned er i gang, og det betyr spesielt en ting: kaldere og mørkere tider. På denne tida av året er eg spesielt glad i supper, gryter og andre middager som både er velsmakande, varme og gjer godt for kroppen. Næringsrik mat er alfa omega for å ha energi gjennom heile dagen!
Eg er, som dere veit, fan av planlegging. Det er nøkkelen til suksess i en hektisk kvardag, og eg hadde ikkje kom meg gjennom vekene uten mine faste søndagsrutiner med planlegging høgst på lista. Middager og handleliste er en ting som eg alltid skriver ned, og nederst i innlegget finner du eit par gode tips for nettopp middagsplanlegging og gode tilbud! Eg har også laga handleliste til squashlasagnen som du sjølv kan få direkte på din mobil 🙂
Først vil eg dele en deilig oppskrift på squashlasagne som like gjerne kan nytes kvardag som helg. Squashskiver fungerer som «pastaplater» mellom lagene, som gjer middagen både glutenfri, lavkarbo og ekstra rik på grønnsaker. I tillegg er den rask å lage, proteinrik og supergod:
Squashlasagne, 2-3 porsjoner 400 g karbonadedeig 1 løk, hakka 3 fedd kvitløk, finhakka 1/2 rød chili, finhakka 1 paprika, hakka 1 boks, 400 g hakkede tomater 2 ss tomatpurê 250 g cottage cheese* 1 ts paprikakrydder 1 ts tørka oregano salt og pepper 1 squash 100-150 g ost
Slik gjer du: 1. Forvarm ovnen på 180 grader. Steik løk, kvitløk, chili og paprika i en panne til løken er blank. Tilsett karbonadedeig og steik til kjøttet er gjennomstekt.
2. Tilsett hakkede tomater, tomatpurê og 1 dl vatn. La det småkoke til en fyldig kjøttsaus og smak til med paprikakrydder, oregano, salt og pepper. Bruk fersk oregano om du har det, og gjerne litt basilikum også. Andre krydder eller urter kan brukes etter smak og behag.
3. Skjær squashen i ca. 1/2 cm tynne skiver (sjå tips!). Legg deretter tomatsaus, squash og cottage cheese lagvis i en ildfast form, Avslutt med tomatsaus og ost på toppen.
4. Steik midt i ovnen i ca. 20 minutter, til osten er smelta og gyllen. La lasagnen kvile nokre minutter og server med litt grønt.
Tips og alternativer* – Cottage cheese kan moses med en stavmikser for å unngå klumpene. Tilsett gjerne salt, pepper, muskatnøtt og gjerne litt finrevet parmesan for ekstra smak. Cottage cheese kan også byttes med creme fraiche.
– Squash inneholder en del vatn. For å unngå at det blir væske i lasagnen (dette kan du fint helle av etter steiking, berre vippe det ut på en av kantene), så kan du drysse litt salt over squashskivene, la det ligge i 15 minutter og deretter vaske av saltet. Eit anna alternativ er å forsteike skivene i en steikepanne og fjerne væsken som skiller seg ut.
Squashen beholder sin konsistens og det fungerer heilt topp som «pastaplater», prøv sjølv å bli overbevist!
Så over til dagens tips, eg har nemlig lasta ned en genial app som er perfekt for å finne inspirasjon og tilbud til vekas middager: ShopGun!
Med denne appen kan du: 1. Få oversikt over butikker og deira kundeaviser (ikkje berre matbutikker, men andre butikker også!) 2. Søke på konkrete varer for å sjå om dei er på tilbud. 3. Legge inn handleliste. 4. Når du har trykt inn handlelista, kan du trykke på søkefunksjonen, og da vil det komme opp om det er nokre butikker som har nettopp denne matvarne på tilbud. 5. Mi handleliste til squashlasagnen kan du finne HER.
Appen kan du besøke eller laste ned gratis: Heimeside HER iOS App Store HER Google play HER.
*

Hei!

November måned er i gang, og det betyr spesielt en ting: kaldere og mørkere tider. På denne tida av året er eg spesielt glad i supper, gryter og andre middager som både er velsmakande, varme og gjer godt for kroppen. Næringsrik mat er alfa omega for å ha energi gjennom heile dagen!

Eg er, som dere veit, fan av planlegging. Det er nøkkelen til suksess i en hektisk kvardag, og eg hadde ikkje kom meg gjennom vekene uten mine faste søndagsrutiner med planlegging høgst på lista. Middager og handleliste er en ting som eg alltid skriver ned, og nederst i innlegget finner du eit par gode tips for nettopp middagsplanlegging og gode tilbud! Eg har også laga handleliste til squashlasagnen som du sjølv kan få direkte på din mobil 🙂

Først vil eg dele en deilig oppskrift på squashlasagne som like gjerne kan nytes kvardag som helg. Squashskiver fungerer som «pastaplater» mellom lagene, som gjer middagen både glutenfri, lavkarbo og ekstra rik på grønnsaker. I tillegg er den rask å lage, proteinrik og supergod:

Squashlasagne, 2-3 porsjoner
400 g karbonadedeig
1 løk, hakka
3 fedd kvitløk, finhakka
1/2 rød chili, finhakka
1 paprika, hakka
1 boks, 400 g hakkede tomater
2 ss tomatpurê
250 g cottage cheese*
1 ts paprikakrydder
1 ts tørka oregano
salt og pepper
1 squash
100-150 g ost

Slik gjer du:
1. Forvarm ovnen på 180 grader. Steik løk, kvitløk, chili og paprika i en panne til løken er blank. Tilsett karbonadedeig og steik til kjøttet er gjennomstekt.

2. Tilsett hakkede tomater, tomatpurê og 1 dl vatn. La det småkoke til en fyldig kjøttsaus og smak til med paprikakrydder, oregano, salt og pepper. Bruk fersk oregano om du har det, og gjerne litt basilikum også. Andre krydder eller urter kan brukes etter smak og behag.

3. Skjær squashen i ca. 1/2 cm tynne skiver (sjå tips!). Legg deretter tomatsaus, squash og cottage cheese lagvis i en ildfast form, Avslutt med tomatsaus og ost på toppen.

4. Steik midt i ovnen i ca. 20 minutter, til osten er smelta og gyllen. La lasagnen kvile nokre minutter og server med litt grønt.

Tips og alternativer*

– Cottage cheese kan moses med en stavmikser for å unngå klumpene. Tilsett gjerne salt, pepper, muskatnøtt og gjerne litt finrevet parmesan for ekstra smak. Cottage cheese kan også byttes med creme fraiche.

– Squash inneholder en del vatn. For å unngå at det blir væske i lasagnen (dette kan du fint helle av etter steiking, berre vippe det ut på en av kantene), så kan du drysse litt salt over squashskivene, la det ligge i 15 minutter og deretter vaske av saltet. Eit anna alternativ er å forsteike skivene i en steikepanne og fjerne væsken som skiller seg ut.

Squashen beholder sin konsistens og det fungerer heilt topp som «pastaplater», prøv sjølv å bli overbevist!

Så over til dagens tips, eg har nemlig lasta ned en genial app som er perfekt for å finne inspirasjon og tilbud til vekas middager: ShopGun!

Med denne appen kan du:
1. Få oversikt over butikker og deira kundeaviser (ikkje berre matbutikker, men andre butikker også!)
2. Søke på konkrete varer for å sjå om dei er på tilbud.
3. Legge inn handleliste.
4. Når du har trykt inn handlelista, kan du trykke på søkefunksjonen, og da vil det komme opp om det er nokre butikker som har nettopp denne matvarne på tilbud.
5. Mi handleliste til squashlasagnen kan du finne  HER.

Appen kan du besøke eller laste ned gratis:
Heimeside  HER
iOS App Store  HER
Google play  HER.

*

6 Kommentarer

M

Maria

23. august 2018

Hei, Utrolig god lasagne! Vet du hvor lang holdbarhet den har dersom den lagres i kjøleskapet? Jeg lagde lasagnen i går og har derfor rester igjen til i dag.

Linda Stuhaug

24. august 2018

Hei! Den holder seg heilt fint nokre dager (2-3) 🙂

R

Ragnhild Hogna

21. juli 2018

Dette var supergodt!!! Tusen, tusen takk for oppskriften Partneren min stønner av nytelse! Takk og takk♥️

Linda Stuhaug

23. juli 2018

Hurra, det er kjekt å lese, Ragnhild <3

K

Kjersti

13. juni 2018

Denne ble kjempegod. Savnet ikke pastaplater i det hele tatt. Eneste jeg endret var litt mer krydder og chili. Men neste gang skal jeg forsøke å trekke vann ut av squashen, det ble en del væske i formen etter steking 🙂

Linda Stuhaug

14. juni 2018

Kjekt du likte den, Kjersti 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg