Annonse
6. juni 2022
Sukkerfri jordbær- og bringebærsylte med chiafrø
Dette syltetøyet her har eg SÅ dilla på! Bær, chiafrø og søtning er alt du trenger, og resultatet blir smakfullt og ikkje minst næringsrikt syltetøy du kan fråtse i og faktisk skaffe «5 om dagen» poeng!
Men, eg digger dette først og fremst fordi det er veldig anvendelig, lettvint å lage og digg på smak♥︎ Eg bruker det kvar dag i kjøleskapsgrauten min, i tillegg som pålegg og topping på yoghurtblandinger. Anbefalst!
Først litt info:
1. Eg lager ofte en stor porsjon med 800-900 gram bær når eg først eg i gang, fordeler sylta i 3 glass og fryser ned 2 av dei. Vipps så har eg klart syltetøy når det er tomt. Men, visst du kun vil lage eit glass, så justerer du berre ned mengda.
2. Oppskrifta kan du såklart bruke til alle typer bær! Kun bringebær, kun jordbær, blåbær, rips, skogsbær også vidare. Lag gjerne din egen variant!
3. Anbefaler virkelig norske bær, spesielt jordbær for best smak! Eg har frysaren full av norske bær fra i fjor, men ellers finner du utvalgte merker i frysedisken på butikken. Når det blir sommar og norsk bærsesong igjen lager eg syltetøyet med ferske bær framfor fryste🤗
Til 3 glass bruker eg:
400 g fryste bringebær (eller ferske)
400-500 g fryste jordbær (eller ferske)
2-3 ss sukrin+ eller finesse (eller bruk den søtninga du vil!)
3-4 ss chiafrø
Framgangsmåte:
1. Tin bæra om du bruker fryste bær, ha over i en bolle og kjør med stavmikser.
2. Tilsett søtning (her må du smake til, alle bær er forskjellige og vi liker syltetøyet ulikt) og chiafrø. Rør godt og la sylta stå i minst 30 minutt så chiafrøa får svelle.
3. Juster eventuelt med meir chiafrø om du vil ha tjukkare konsistens. Men det tjukner også litt ekstra etter noken timer i kjøleskapet.
4. Syltetøyet står seg fint i vertfall to veker i kjøleskapet, eller månedsvis i frysaren.
Så er det berre å bruke der du bruker syltetøy! Eg bruker det som nevnt kvar dag som topping på min favoritt kjøleskapsgraut - oppskrift her♥︎
Eg bruker det som pålegg - nydelig til brunost!
Og yoghurt/cottage cheese-blandinger :)
Håper det frister!
Annonse
22 Kommentarer
Camilla
19. januar 2023

Linda Stuhaug
21. januar 2023
Aslaug
7. juni 2022

Linda Stuhaug
7. juni 2022
Caro
6. juni 2022

Linda Stuhaug
7. juni 2022
Lisbeth
14. januar 2024

Linda Stuhaug
15. januar 2024
Elisabeth
6. juni 2022

Linda Stuhaug
7. juni 2022
Birthe
15. juni 2022

Linda Stuhaug
16. juni 2022
Trine Taksdal
2. august 2022

Linda Stuhaug
3. august 2022
Laila
20. august 2023

Linda Stuhaug
21. august 2023
Hege
25. juli 2022

Linda Stuhaug
29. juli 2022
Line
7. juni 2022

Linda Stuhaug
7. juni 2022
Britt
28. august 2022

Linda Stuhaug
29. august 2022
SKRIV EN KOMMENTAR