Linda Stuhaug

Annonse

Sukkerfri jordbær- og bringebærsylte med chiafrø

Sukkerfri jordbær- og bringebærsylte med chiafrø
Dette syltetøyet her har eg SÅ dilla på! Bær, chiafrø og søtning er alt du trenger, og resultatet blir smakfullt og ikkje minst næringsrikt syltetøy du kan fråtse i og faktisk skaffe «5 om dagen» poeng!
Men, eg digger dette først og fremst fordi det er veldig anvendelig, lettvint å lage og digg på smak♥︎ Eg bruker det kvar dag i kjøleskapsgrauten min, i tillegg som pålegg og topping på yoghurtblandinger. Anbefalst!
Først litt info: 1. Eg lager ofte en stor porsjon med 800-900 gram bær når eg først eg i gang, fordeler sylta i 3 glass og fryser ned 2 av dei. Vipps så har eg klart syltetøy når det er tomt. Men, visst du kun vil lage eit glass, så justerer du berre ned mengda. 2. Oppskrifta kan du såklart bruke til alle typer bær! Kun bringebær, kun jordbær, blåbær, rips, skogsbær også vidare. Lag gjerne din egen variant! 3. Anbefaler virkelig norske bær, spesielt jordbær for best smak! Eg har frysaren full av norske bær fra i fjor, men ellers finner du utvalgte merker i frysedisken på butikken. Når det blir sommar og norsk bærsesong igjen lager eg syltetøyet med ferske bær framfor fryste🤗
Til 3 glass bruker eg: 400 g fryste bringebær (eller ferske) 400-500 g fryste jordbær (eller ferske) 2-3 ss sukrin+ eller finesse (eller bruk den søtninga du vil!) 3-4 ss chiafrø
Framgangsmåte: 1. Tin bæra om du bruker fryste bær, ha over i en bolle og kjør med stavmikser. 2. Tilsett søtning (her må du smake til, alle bær er forskjellige og vi liker syltetøyet ulikt) og chiafrø. Rør godt og la sylta stå i minst 30 minutt så chiafrøa får svelle. 3. Juster eventuelt med meir chiafrø om du vil ha tjukkare konsistens. Men det tjukner også litt ekstra etter noken timer i kjøleskapet. 4. Syltetøyet står seg fint i vertfall to veker i kjøleskapet, eller månedsvis i frysaren.
Så er det berre å bruke der du bruker syltetøy! Eg bruker det som nevnt kvar dag som topping på min favoritt kjøleskapsgraut - oppskrift her♥︎
Eg bruker det som pålegg - nydelig til brunost!
Og yoghurt/cottage cheese-blandinger :) Håper det frister!

Dette syltetøyet her har eg SÅ dilla på! Bær, chiafrø og søtning er alt du trenger, og resultatet blir smakfullt og ikkje minst næringsrikt syltetøy du kan fråtse i og faktisk skaffe «5 om dagen» poeng!

Men, eg digger dette først og fremst fordi det er veldig anvendelig, lettvint å lage og digg på smak♥︎ Eg bruker det kvar dag i kjøleskapsgrauten min, i tillegg som pålegg og topping på yoghurtblandinger. Anbefalst!

Først litt info:
1. Eg lager ofte en stor porsjon med 800-900 gram bær når eg først eg i gang, fordeler sylta i 3 glass og fryser ned 2 av dei. Vipps så har eg klart syltetøy når det er tomt. Men, visst du kun vil lage eit glass, så justerer du berre ned mengda.

2. Oppskrifta kan du såklart bruke til alle typer bær! Kun bringebær, kun jordbær, blåbær, rips, skogsbær også vidare. Lag gjerne din egen variant!

3. Anbefaler virkelig norske bær, spesielt jordbær for best smak! Eg har frysaren full av norske bær fra i fjor, men ellers finner du utvalgte merker i frysedisken på butikken. Når det blir sommar og norsk bærsesong igjen lager eg syltetøyet med ferske bær framfor fryste🤗

Til 3 glass bruker eg:
400 g fryste bringebær (eller ferske)
400-500 g fryste jordbær (eller ferske)
2-3 ss sukrin+ eller finesse (eller bruk den søtninga du vil!)
3-4 ss chiafrø

Framgangsmåte:
1. Tin bæra om du bruker fryste bær, ha over i en bolle og kjør med stavmikser.
2. Tilsett søtning (her må du smake til, alle bær er forskjellige og vi liker syltetøyet ulikt) og chiafrø. Rør godt og la sylta stå i minst 30 minutt så chiafrøa får svelle.
3. Juster eventuelt med meir chiafrø om du vil ha tjukkare konsistens. Men det tjukner også litt ekstra etter noken timer i kjøleskapet.
4. Syltetøyet står seg fint i vertfall to veker i kjøleskapet, eller månedsvis i frysaren.

Så er det berre å bruke der du bruker syltetøy! Eg bruker det som nevnt kvar dag som topping på min favoritt kjøleskapsgraut - oppskrift her♥︎

Eg bruker det som pålegg - nydelig til brunost!

Og yoghurt/cottage cheese-blandinger :)

Håper det frister!


Annonse

22 Kommentarer

C

Camilla

19. januar 2023

Hva med å bruke litt gelatinpulver i syltetøyet?

Linda Stuhaug

21. januar 2023

Kvifor det?😊

A

Aslaug

7. juni 2022

Kan man bruke 900 gram rabarbra i stedet for? Har sykt mye rabarbra :)

Linda Stuhaug

7. juni 2022

Nei, dette syltetøyet med denne metoden fungerer kun til bær :) Rabarbra må koke og trenger ikkje chiafrø, har egne oppskrifter der i arkivet om du vil sjekke dei ut🥰

C

Caro

6. juni 2022

Hei Dumt spørsmål🙈 men hvorfor har man chiafrø i syltetøyet? Ser mange bruker dette for tiden....

Linda Stuhaug

7. juni 2022

Det er for å tjukne det :)

L

Lisbeth

14. januar 2024

Kan dette syltetøyet fungere som "saus" til yoghurtpannacottaen din?? 🤔

Linda Stuhaug

15. januar 2024

Så absolutt😃

E

Elisabeth

6. juni 2022

Chiafrø gir masse næring og er et fint tykningsmiddel til syltetøy.

Linda Stuhaug

7. juni 2022

Jepp :)

B

Birthe

15. juni 2022

Hei 😃 Dette syltetøyet var utrolig godt med bringebær og jordbær 😋 Kan oppskriften brukes på plommer?

Linda Stuhaug

16. juni 2022

Hei! Nei, denne oppskrifta passer kun til bær. Frukter har en anna framgangsmetode :) https://lindastuhaug.no/plommesyltetoy-uten-sukker Kjekt det smaker!

T

Trine Taksdal

2. august 2022

Går det fint å bruke sukrin gold som søtning?

Linda Stuhaug

3. august 2022

Anbefaler det egentlig ikkje, då sukrin gold ikkje løyser seg opp på samme måten. Det blir fort at du tygger på «sukkerkorn»😊 men du kan såklart bruke det uansett om du vil :)

L

Laila

20. august 2023

Så det går helt fint å fryse ned syltetøy (evt grøt) med chiafrø? 😊

Linda Stuhaug

21. august 2023

Syltetøy ja😊 ville Ikkje Fryst graut🙈

H

Hege

25. juli 2022

Hadde en kurv jordbær jeg skulle lage et par glass syltetøy av, men manglet frysepulver og hadde ikke tenkt meg på butikken. Da ble igjen siden din, min redning. Hadde chiafrø og prøvde oppskriften din. Så enkelt og så godt!

Linda Stuhaug

29. juli 2022

Så kjekt å lese😍

L

Line

7. juni 2022

Dette må jeg prøve! Smart med Chiafrø! Nå som butikken bugner av fersk frukt. Er det noen grunn til at du skriver fryste bær i oppskriften? Fungerer akasie honning som søtning?

Linda Stuhaug

7. juni 2022

Ingen anna grunn enn det som står under punkt 3: dei norske bæra er vertfall ikkje komt hit, og eg vil bruke (og anbefaler) norske bær for best smak😊 Ja, det fungerer med honning!

B

Britt

28. august 2022

Hva tror du om stikkelsbær til denne metoden?

Linda Stuhaug

29. august 2022

Usikker, har ingen erfaring med stikkelsbær. Prøv gjerne😁

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg