Linda Stuhaug

11. oktober 2017

Superenkel, krema lakseform

Superenkel, krema lakseform
Onsdag allerede!
Vi er midtveis i veka og dagens oppskrift er en superenkel, krema lakseform. Denne er ferdig på ca. 30 minutter og er en perfekt kvardagsmiddag for heile familien. I formen finner du grønnsaker og laks som blir krema med en enkel creme friache- og kvitløksdressing, før heile formen blir toppa med ost. Smakfullt, sunt og godt 🙂
Du trenger, ca. 3 personer 2 gulerøtter 1 persillerot 1/2 purreløk 1/2-1 brokkoli 4 laksefilèter 1 beger creme fraiche* 2-3 fedd kvitløk litt sitronsaft revet ost
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Kutt grønnsakene i små biter, ha over i en ildfast form eller paiform. Del laksefilètene i to og legg over grønnsakene. Ha over litt salt og pepper.
2. Rør sammen creme fraiche med pressa/finhakka kvitløk. Smak til med en liten skvis sitronsaft og gjerne andre krydder/urter du liker og har tilgjengelig. Fordel blandinga over formen.
3. Topp formen med ost. Steik midt i ovnen i ca. 15-20 minutter, eller til osten er godt smelta og gyllen. Server med det tilbehøret du ønkser, eg serverte med kokte poteter.
Tips og alternativ! Denne formen kan virkelig varieres etter kva man liker og har tilgjengelig. Har du litt diverse halvslappe grønnsaker i kjøleskapsskuffen? Perfekt å bruke! Du kan og prøve med torsk eller andre typer fisk framfor laks.
PS! Forsteik grønnsakene litt i formen først dersom du liker best mjuke grønnsaker. I denne framgangsmetoden er det meininga at grønnsakene skal ha litt tyggemotstand.
*du velger sjølv om du vil bruke fullfett eller fettredusert creme fraiche. Eg brukte den mellomfeite varianten med 19% fett.
Eg er veldig glad i middagsformer- og gratenger og slike middager er midt i blinken! Dei smaker og like godt dagen etterpå som restemiddag eller restelunsj 🙂
Nyt en deilig fiskemiddag!

Onsdag allerede!

Vi er midtveis i veka og dagens oppskrift er en superenkel, krema lakseform. Denne er ferdig på ca. 30 minutter og er en perfekt kvardagsmiddag for heile familien. I formen finner du grønnsaker og laks som blir krema med en enkel creme friache- og kvitløksdressing, før heile formen blir toppa med ost. Smakfullt, sunt og godt 🙂

Du trenger, ca. 3 personer
2 gulerøtter
1 persillerot
1/2 purreløk
1/2-1 brokkoli
4 laksefilèter
1 beger creme fraiche*
2-3 fedd kvitløk
litt sitronsaft
revet ost

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Kutt grønnsakene i små biter, ha over i en ildfast form eller paiform. Del laksefilètene i to og legg over grønnsakene. Ha over litt salt og pepper.

2. Rør sammen creme fraiche med pressa/finhakka kvitløk. Smak til med en liten skvis sitronsaft og gjerne andre krydder/urter du liker og har tilgjengelig. Fordel blandinga over formen.

3. Topp formen med ost. Steik midt i ovnen i ca. 15-20 minutter, eller til osten er godt smelta og gyllen. Server med det tilbehøret du ønkser, eg serverte med kokte poteter.

Tips og alternativ!
Denne formen kan virkelig varieres etter kva man liker og har tilgjengelig. Har du litt diverse halvslappe grønnsaker i kjøleskapsskuffen? Perfekt å bruke! Du kan og prøve med torsk eller andre typer fisk framfor laks.

PS! Forsteik grønnsakene litt i formen først dersom du liker best mjuke grønnsaker. I denne framgangsmetoden er det meininga at grønnsakene skal ha litt tyggemotstand.

*du velger sjølv om du vil bruke fullfett eller fettredusert creme fraiche. Eg brukte den mellomfeite varianten med 19% fett.

Eg er veldig glad i middagsformer- og gratenger og slike middager er midt i blinken! Dei smaker og like godt dagen etterpå som restemiddag eller restelunsj 🙂

Nyt en deilig fiskemiddag!

6 Kommentarer

6. april 2022

K

Kristin

6. april 2022

Måtte ha den leeeeenge i ovnen selv om grønnsakene var i små biter. Testet etter 25 min, fortsatt stein harde. Vil si at middagen tar ca 1 time i ovnen.

Linda Stuhaug

6. april 2022

Såpass ja! Det har aldri vert tilfelle her😅

M

Marianne Tvedt

14. april 2022

Kjempego form..kuttet grønnsaken i SMÅ biter..like ikkje mjuke grønnsaker..kutta opp et par poteter..i små biter..å heiv oppi..kokte de litt fyst..det burde eg gjort m grønnsakene og..for itte 25 min på 180gr va de fremdeles steinharde..hadde ellers fersk laks i formå..å rikelig m ost..for min del konne eg nok hatt 1.5 boks m crème fresh.. Ellers 👌 konne tenkt meg tips om kass krydder utenom kvitløk, salt å peppar. Mvh Marianne

K

Kari

5. august 2018

Enig med Aslak: gode smaker, men jeg måtte også Steve en halvtime for å få fisken gjennomstekt og grønnsakene møre. Skal lage den igjen 🙂

Linda Stuhaug

5. august 2018

Då antar eg at du brukte fryst fisk? 😉

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg