Linda Stuhaug

1. februar 2016

Tomatsuppe med egg

Tomatsuppe med egg
Hei godtfolk! Da er vi i gang med ei ny veke igjen. Merkelig kor fort tida går, men det er vell berre eit godt teikn 🙂
Har du prøvd heimelaga tomatsuppe før? Eg kan garantere deg en smaksopplevelse, det er godt! Ikkje minst er det superenkelt og veldig raskt å lage – du kan faktisk lage suppa på 15 minutter. Servert med kokt egg så blir det komplett både smaksmessig og næringsmessig:
Tomatsuppe, 2 porsjoner 1/2 løk, hakka 2 fedd kvitløk, finhakka 1/3 rød chili, finhakka frisk basilikum 2 ss tomatpurê 1 boks hermetiske tomater 4 ferske tomater, hakka 1 stk grønnsakebuljong i 4-5 dl vatn en klype sukrin/sukker salt og pepper en slump olje evt. 2 dl kokosmelk / 150 g creme fraiche eller kesam
Slik gjer du: 1. Fres løk, kvitløk og chili i oljen til løken er blank. Tilsett tomatpurê og la det surre 1-2 minutter før du heller over hermetiske og hakkede tomater.
2. Tilsett 4 dl vatn og grønnsakbuljong, gi det heile eit oppkok og la det småkoke minst 10 minutter, gjerne lengre om du har tid.
3. Kjør suppa jevn med stavmikser eller i en blender. For en krema variant tilsetter du kokosmelk, creme fraiche eller kesam. Smak til med hakka basilikum, sukrin/sukker, salt og pepper. Juster med ekstra væske om du synes suppa er tjukk.
4. Server straks med kokte egg!
Tips og alternativer – Sida det er kjøttfri mandag har eg brukt grønnsaksbuljong, men du kan selfølgelig bruke kylling/kjøttbuljong om du ønsker det.
Dette er altså en litt spicy, krema og smakfull tomatsuppe – det kjennes at det er blitt brukt chili, kvitløk og frisk basilikum. Dette kan du heilt fint justere sjølv etter smak og behag 🙂
Kjøp aldri Toro tomatsuppe, du veit ikkje kva en heimelaga gir fra seg av smak (og næring!). Prøv sjølv og bli overbevist 🙂

Hei godtfolk!
Da er vi i gang med ei ny veke igjen. Merkelig kor fort tida går, men det er vell berre eit godt teikn 🙂

Har du prøvd heimelaga tomatsuppe før? Eg kan garantere deg en smaksopplevelse, det er godt! Ikkje minst er det superenkelt og veldig raskt å lage – du kan faktisk lage suppa på 15 minutter. Servert med kokt egg så blir det komplett både smaksmessig og næringsmessig:


Tomatsuppe, 2 porsjoner
1/2 løk, hakka
2 fedd kvitløk, finhakka
1/3 rød chili, finhakka
frisk basilikum
2 ss tomatpurê
1 boks hermetiske tomater
4 ferske tomater, hakka
1 stk grønnsakebuljong i 4-5 dl vatn
en klype sukrin/sukker
salt og pepper
en slump olje
evt. 2 dl kokosmelk / 150 g creme fraiche eller kesam

Slik gjer du:
1. Fres løk, kvitløk og chili i oljen til løken er blank. Tilsett tomatpurê og la det surre 1-2 minutter før du heller over hermetiske og hakkede tomater.

2. Tilsett 4 dl vatn og grønnsakbuljong, gi det heile eit oppkok og la det småkoke minst 10 minutter, gjerne lengre om du har tid.

3. Kjør suppa jevn med stavmikser eller i en blender. For en krema variant tilsetter du kokosmelk, creme fraiche eller kesam. Smak til med hakka basilikum, sukrin/sukker, salt og pepper. Juster med ekstra væske om du synes suppa er tjukk.

4. Server straks med kokte egg!

Tips og alternativer
– Sida det er kjøttfri mandag har eg brukt grønnsaksbuljong, men du kan selfølgelig bruke kylling/kjøttbuljong om du ønsker det.

Dette er altså en litt spicy, krema og smakfull tomatsuppe – det kjennes at det er blitt brukt chili, kvitløk og frisk basilikum. Dette kan du heilt fint justere sjølv etter smak og behag 🙂


Kjøp aldri Toro tomatsuppe, du veit ikkje kva en heimelaga gir fra seg av smak (og næring!). Prøv sjølv og bli overbevist 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg