Linda Stuhaug

5. januar 2016

Torskepakke med pesto og søtpotetmos

Torskepakke med pesto og søtpotetmos
I gang med det nye året er det ekstra fristande og godt med fargerik og lett mat. Mange tenker «kjedelig» eller «smaklaust» når det er snakk om torsk, men det trenger det absolutt ikkje å være! Torsk som ikkje har en veldig rik smak er en superenkel råvare å piffe opp med godt tilbehør, og passer til utrulig masse.
Torskepakke med pesto og søtpotetmos er en sunn og rask kvardagsmiddag som er klar på ca. 25 minutter:
Torskepakke med søtpotetmos, 2 porsjoner 400-500 g torskefilêt 1 brokkoli 2 gulerøtter 1/2 paprika 2 ss grønn pesto 2 middles store søtpoteter salt og pepper
Slik gjer du: 1. Skrell og del søtpotet i mindre biter. I mellomtida lager du til torskepakkene. Når søtpotetene er lett møre heller du vekk vatnet og moser søtpotetene med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
2. Kutt opp grønnsakene i passelige biter og ha det i en «skål» av aluminiumsfolie. Du kan selfølgelig bruke andre grønnsaker etter smak og behag. Legg over torskefilêten, bre over 1 ss pesto på kvar filêt og strø over litt salt og pepper. Dekk til med aluminiumsfolie.
3. Steik torskepakken på 180 grader i 15-20 minutter, eller til torsken er klar. Server straks!
* alternativt kan man droppe pesto om man ikkje har det / liker det. Da anbefaler eg litt krydder i form av for eksempel chili og kvitløk.
Både torsk og pesto, torsk og søtpotetmos er to kombinasjoner som er utrulig gode. Det er nesten alltid en av desse kombinasjonene eg spiser når det er torsk på middagsmenyen! Slått sammen blir det absolutt suksess.
Eg anbefaler selfølgelig å lage heimelaga pesto. Det finner du oppskrift på blant anna her!
Torskepakken kan fint grilles på grillen om sommaren også 🙂
Velbekomme 🙂

I gang med det nye året er det ekstra fristande og godt med fargerik og lett mat. Mange tenker «kjedelig» eller «smaklaust» når det er snakk om torsk, men det trenger det absolutt ikkje å være! Torsk som ikkje har en veldig rik smak er en superenkel råvare å piffe opp med godt tilbehør, og passer til utrulig masse.

Torskepakke med pesto og søtpotetmos er en sunn og rask kvardagsmiddag som er klar på ca. 25 minutter:


Torskepakke med søtpotetmos, 2 porsjoner
400-500 g torskefilêt
1 brokkoli
2 gulerøtter
1/2 paprika
2 ss grønn pesto
2 middles store søtpoteter
salt og pepper

Slik gjer du:
1. Skrell og del søtpotet i mindre biter. I mellomtida lager du til torskepakkene. Når søtpotetene er lett møre heller du vekk vatnet og moser søtpotetene med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

2. Kutt opp grønnsakene i passelige biter og ha det i en «skål» av aluminiumsfolie. Du kan selfølgelig bruke andre grønnsaker etter smak og behag. Legg over torskefilêten, bre over 1 ss pesto på kvar filêt og strø over litt salt og pepper. Dekk til med aluminiumsfolie.

3. Steik torskepakken på 180 grader i 15-20 minutter, eller til torsken er klar. Server straks!

* alternativt kan man droppe pesto om man ikkje har det / liker det. Da anbefaler eg litt krydder i form av for eksempel chili og kvitløk.


Både torsk og pesto, torsk og søtpotetmos er to kombinasjoner som er utrulig gode. Det er nesten alltid en av desse kombinasjonene eg spiser når det er torsk på middagsmenyen! Slått sammen blir det absolutt suksess.


Eg anbefaler selfølgelig å lage heimelaga pesto. Det finner du oppskrift på blant anna her!


Torskepakken kan fint grilles på grillen om sommaren også 🙂

Velbekomme 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg