Annonse
24. november 2015
Chili con carne
Chili con carne er ypperlig kvardagsmiddag.
I løpet av 25 minutter stod middagen på bordet! Det som er så bra med slike gryter er at man egentlig kan putte oppi det man ønsker og har av rester i kjøleskapet. Karbonadedeig, bønner, chilli og hakkede tomater er en god basis, så tømmer man kjøleskapet for grønnsaker som burde brukes og smakstilsetter med krydder fra skapet.
Eg vil gjerne dele min variant av chili con carne, svært enkel, rask og smakfull middag som definitivt skal gjentas. Heilt fri for gluten og melk for dei som må tenke på det!
Chili con carne, 3-4 porsjoner
400 g karbonadedeig
1 boks kidneybønner
1 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpurê
1/2 stk rød paprika
1/2 stk gul paprika
1/2 pk sukkererter
1 løk, hakka
2-3 fedd kvitløk, finhakka
1 stk chilli, finhakka
ca. 1/2 ts av salt, pepper og spisskummin
Slik gjer du:
1. Steik karbonadedeig og legg til side. Fres paprika, sukkererter, løk, kvitløk og chilli i litt smør eller olje til løken er blank. Ha kjøttdeigen tilbake i samme panna, i tillegg til kidneybønner (uten væske).
2. Tilsett hermetiske tomater, tomatpurê og ca. 1/2-1 dl vatn. La det småkoke ca. 10 minutter.
3. Smak til med salt, pepper og spisskummin, i tillegg til litt ekstra chili om du vil ha enda meir smak.
Server chili con carne en frisk salat, en klatt rømme og gjerne godt brød/ris.
Det smaker enda bedre dagen etterpå da smakane har satt seg, så restemiddag er heilt innafor!
Fortell meg gjerne korleis du lager chili con carne! Eg veit det er utallige varianter der ute, og mange som bruker forskjellige andre ingredienser for å få ekstra god smak 🙂 Del gjerne ditt tips i kommentarfeltet!
Annonse
6 Kommentarer
Joa
8. juni 2022

Linda Stuhaug
9. juni 2022
Minja Jovanovic Steen
6. august 2018

Linda Stuhaug
7. august 2018
Ingebjørg
5. august 2018

Linda Stuhaug
7. august 2018
SKRIV EN KOMMENTAR