Linda Stuhaug

Annonse

Heimelaga, kjemepgod "klassisk" potetsalat!

Heimelaga, kjemepgod "klassisk" potetsalat!
Heisann! Pleier du å lage din egen potetsalat? Det er virkelig superenkelt😍 Visst du koker og avkjøler potetene på forhånd, så tar det heller ikkje meir enn 10 minutter (maks!) å slenge sammen! Heilt nydelig til sommarens grillmat!
Det finnes utallige måter å lage potetsalat på, og dette er en variant av den "klassiske" potetsalaten i krema dressing. Litt frisk, ikke for mektig, og rett og slett kjempegod!
Du trenger, en god skål: 1 kg poteter 1 eple 1 liten bunt vårløk Dressing: 1 boks, 300 g creme fraiche, rømme eller kesam 175 g majones 3-4 ss finhakka sylteagurk 3-4 ss lake fra sylteagurken Salt og pepper PS! Eg liker best potetsalaten litt "tørr", liker du den litt blautere kan du gange dressingen med 1,5. Evt prøve deg fram med ekstra majones. Det er og veldig godt å bruke remulade i tillegg, så det 100-200 g kan og brukast!
Slik gjer du: 1. Kok potetene, avkjøl og del opp i terninger. Skrell potetene om nødvendig eller om du vil det. 2. Del eple i små terninger og grovhakk vårløken. 3. I en egen skål blander du sammen ingrediensane til dressingen og smaker til. 4. Vend dressingen inn i potetblandinga til slutt. Voila, du har laga en nydelig, heimelaga potetsalat!
Server til grillmat, under pålegget på brødskiva eller i wraps, på koldtbord eller tapasbordet m.m! Potetsalaten står seg fint nokon dager i kjøleskapet, men kan bli litt tørrere jo lengre den står. Då er det berre å blande inn litt ekstra dressing om ønskelig😊

Heisann!

Pleier du å lage din egen potetsalat? Det er virkelig superenkelt😍
Visst du koker og avkjøler potetene på forhånd, så tar det heller ikkje meir enn 10 minutter (maks!) å slenge sammen! Heilt nydelig til sommarens grillmat!

Det finnes utallige måter å lage potetsalat på, og dette er en variant av den "klassiske" potetsalaten i krema dressing. Litt frisk, ikke for mektig, og rett og slett kjempegod!

Du trenger, en god skål:
1 kg poteter
1 eple
1 liten bunt vårløk

Dressing:
1 boks, 300 g creme fraiche, rømme eller kesam
175 g majones
3-4 ss finhakka sylteagurk
3-4 ss lake fra sylteagurken
Salt og pepper

PS! Eg liker best potetsalaten litt "tørr", liker du den litt blautere kan du gange dressingen med 1,5. Evt prøve deg fram med ekstra majones. Det er og veldig godt å bruke remulade i tillegg, så det 100-200 g kan og brukast!

Slik gjer du:
1. Kok potetene, avkjøl og del opp i terninger. Skrell potetene om nødvendig eller om du vil det.
2. Del eple i små terninger og grovhakk vårløken.
3. I en egen skål blander du sammen ingrediensane til dressingen og smaker til.
4. Vend dressingen inn i potetblandinga til slutt. Voila, du har laga en nydelig, heimelaga potetsalat!

Server til grillmat, under pålegget på brødskiva eller i wraps, på koldtbord eller tapasbordet m.m!

Potetsalaten står seg fint nokon dager i kjøleskapet, men kan bli litt tørrere jo lengre den står. Då er det berre å blande inn litt ekstra dressing om ønskelig😊

Annonse

2 Kommentarer

T

Torbjørn Næss

5. august 2024

Det er meget viktig å dampe potetene til optimal konsistens. Åltså; ikke for bløte og ikke for harde. Dette for at potetbitene skal «suge til seg» perfekt dressingopptak. 😋😋😋

Linda Stuhaug

8. august 2024

Jaja😄👌🏻

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg