Linda Stuhaug

Annonse

29. oktober 2015

Kvit søtpotetpizza

Kvit søtpotetpizza
God torsdag alle sammen! No er det ei stund sida eg hadde min ekstreme søtpotet-periode og lagde blant anna prinsippet om søtpotet pizzabunn. Det er mange varianter av denne pizzaen ute på nett no, så det er ingen tvil om at den har blitt populær!
Søtpotet pizza er en av mine mest populære oppskrifter. Dei to andre variantene eg har delt med dere er søtpotet pizza med tomatbasert kjøttfyll. I dag vil eg dele en ny vri på pizzaen: kvit søtpotetpizza!
Mange gode smaker av blant anna pesto, spekeskinke, pinjekjerner og basilikum:
Eg lagde store porsjonspizzaer med tynn, sprø bunn istedenfor en større denne gangen. Eg smurte bunnen skikkelig tynt over bakepapiret og forstekte den 15-20 minutter. Du kan også lage en større pizza med litt fyldigere bunn.
Oppskrifta er beregna for ca. 2 personer, litt ettersom. Bunnen kan varieres med ulike typer mel, så bruk det du liker og foretrekker. Det er ingen problem å lage en glutenfri bunn!
Søtpotet pizzabunn, 1 mellomstor eller to tynne, store porsjonspizzaer 1 søtpotet på ca. 350-400 g 120 g valgfritt mel – f.eks havremel, speltmel eller en blanding mellom fleire 1 egg Krydder – chilli, pepper og kvitløk
1. Del søtpoteta i 4 biter og bak i mikroen i 5-10 minutter, eller til den er mør. Du kan også bake den i ovnen på 200 grader, men det vil ta lengre tid. Fjern skallet og ha i en foodprosessor, blender eller bruk miksmaster. Mos til en klumpfri søtpotetmos.
2. Tilsett deretter egg, tørrvare og krydder og bland godt. Smør bunnen over en langpanne med bakepapir etter kva form du ønsker. Forsteik på 200 grader til bunnen er blitt gyllen og sprø, dette er veldig viktig for å få en sprø bunn i ettertid. Hos meg tar dette ca. 15-20 minutter.
3. Avkjøl bunnen(e) litt for du tar på fyll, så du unngår at den trekker til seg all væska og blir mjuk.
Fyll
2-3 ss hiladelphia naturell 2-3 ss grønn pesto (lag gjerne din egen! Oppskrift finner du blant anna HER) 10 skiver serranoskinke eller spekeskinke revet ost valgfri grønnsaker og urter, eg brukte paprika, rødløk og basilikum etter steiking: pinjekjerner
1. Smør pizzabunnen(e) med philadelphia etterfulgt av grønn pesto. Fordel skiver av serranoskinke/spekeskinke over, topp med grønnsake, urter og revet ost. 2. Steik pizzaen på 200 grader til osten er smelta og gyllen, ca. 15 minutter. 3. Strø over pinjekjerner før servering. Nyt!
Oppskrift på søtpotetpizza med kjøttfyll finner du HER – «Slik lager du søtpotetpizza – med garantert vellykka og sprø søtpotetbunn!»
Det er torsdag og helga er rundt hjørnet! Eg anbefaler søtpotet pizza i en eller anna variant som fredags- eller lørdagsmiddag 🙂 Håper fleire har lyst å prøve!

God torsdag alle sammen!
No er det ei stund sida eg hadde min ekstreme søtpotet-periode og lagde blant anna prinsippet om søtpotet pizzabunn. Det er mange varianter av denne pizzaen ute på nett no, så det er ingen tvil om at den har blitt populær!

Søtpotet pizza er en av mine mest populære oppskrifter. Dei to andre variantene eg har delt med dere er søtpotet pizza med tomatbasert kjøttfyll. I dag vil eg dele en ny vri på pizzaen: kvit søtpotetpizza!

Mange gode smaker av blant anna pesto, spekeskinke, pinjekjerner og basilikum:


Eg lagde store porsjonspizzaer med tynn, sprø bunn istedenfor en større denne gangen. Eg smurte bunnen skikkelig tynt over bakepapiret og forstekte den 15-20 minutter. Du kan også lage en større pizza med litt fyldigere bunn.

Oppskrifta er beregna for ca. 2 personer, litt ettersom. Bunnen kan varieres med ulike typer mel, så bruk det du liker og foretrekker. Det er ingen problem å lage en glutenfri bunn!


Søtpotet pizzabunn, 1 mellomstor eller to tynne, store porsjonspizzaer
1 søtpotet på ca. 350-400 g
120 g valgfritt mel – f.eks havremel, speltmel eller en blanding mellom fleire
1 egg
Krydder – chilli, pepper og kvitløk

1. Del søtpoteta i 4 biter og bak i mikroen i 5-10 minutter, eller til den er mør. Du kan også bake den i ovnen på 200 grader, men det vil ta lengre tid. Fjern skallet og ha i en foodprosessor, blender eller bruk miksmaster. Mos til en klumpfri søtpotetmos.

2. Tilsett deretter egg, tørrvare og krydder og bland godt. Smør bunnen over en langpanne med bakepapir etter kva form du ønsker. Forsteik på 200 grader til bunnen er blitt gyllen og sprø, dette er veldig viktig for å få en sprø bunn i ettertid. Hos meg tar dette ca. 15-20 minutter.

3. Avkjøl bunnen(e) litt for du tar på fyll, så du unngår at den trekker til seg all væska og blir mjuk.

Fyll


2-3 ss hiladelphia naturell
2-3 ss grønn pesto (lag gjerne din egen! Oppskrift finner du blant anna HER)
10 skiver serranoskinke eller spekeskinke
revet ost
valgfri grønnsaker og urter, eg brukte paprika, rødløk og basilikum
etter steiking: pinjekjerner

1. Smør pizzabunnen(e) med philadelphia etterfulgt av grønn pesto. Fordel skiver av serranoskinke/spekeskinke over, topp med grønnsake, urter og revet ost.
2. Steik pizzaen på 200 grader til osten er smelta og gyllen, ca. 15 minutter.
3. Strø over pinjekjerner før servering. Nyt!

Oppskrift på søtpotetpizza med kjøttfyll finner du HER – «Slik lager du søtpotetpizza – med garantert vellykka og sprø søtpotetbunn!»

Det er torsdag og helga er rundt hjørnet!

Eg anbefaler søtpotet pizza i en eller anna variant som fredags- eller lørdagsmiddag 🙂 Håper fleire har lyst å prøve!

Annonse

2 Kommentarer

G

Grizzly

8. november 2023

Kan du si noe om hvor tykk deigen er når du lager"tynn" sprø bunn? Og hvor tykk den er for en lit mer "matig" bunn. Hvis du forsteker den til den tynne bunnen til den er sprø 15-20 min, blir den ikke da lett svidd når fyllet skal stekes etterpå? Teknisk: Linken til pesto-oppskriften ser ut til å mangle. Formoder at den skulle ligger på "HER".

Linda Stuhaug

14. november 2023

Denne var nokon millimeter tjukk når eg smurte den utover. Det kaller eg tynn bunn :) Den blir ikkje svidd etter fyllet nei :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg