Linda Stuhaug

16. juni 2015

Laks med pastinakkpurê og sylteagurk

Laks med pastinakkpurê og sylteagurk
FIsketirsdag idag og laks på menyen!
En lett middag som passer fint uansett vær – laksen kan man jo grille ute om man ønsker det, og den friske sylteagurken lager litt sommerstemning over heile måltidet. Pastinakkpurê har eg prøvd for første gang og det blir definitivt ikkje siste, både smak og konsistens var nydelig!
Laks med pastinakkpurê og sylteagurk –
Du trenger, 2 porsjoner 2-4 laksefilêter 350 g pastinakk 200 g potet 2 ss kesam eller creme fraiche Salt og pepper Sylteagurk
Skrell poteter og pastinakk og del i mindre biter. Kok møre, sil av vatnet og mos sammen med kesam / creme fraiche til en jevn purê, smak til med salt og pepper.
I mellomtida steiker du laksen på grillen eller i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter. Krydre gjerne med pepper, chilli, kvitløk eller lignande, eller bruk en skvett soyasus over.
Server straks med sylteagurk, aller helst heimelaga!
En frisk, lett og smakfull middag som fint kan lages opp til mange personer. Eller gjer som meg – ta med i lunsjboksen dagen etterpå!
God solskinndag til dere alle sammen!

FIsketirsdag idag og laks på menyen!

En lett middag som passer fint uansett vær – laksen kan man jo grille ute om man ønsker det, og den friske sylteagurken lager litt sommerstemning over heile måltidet. Pastinakkpurê har eg prøvd for første gang og det blir definitivt ikkje siste, både smak og konsistens var nydelig!

Laks med pastinakkpurê og sylteagurk –

Du trenger, 2 porsjoner
2-4 laksefilêter
350 g pastinakk
200 g potet
2 ss kesam eller creme fraiche
Salt og pepper
Sylteagurk

Skrell poteter og pastinakk og del i mindre biter. Kok møre, sil av vatnet og mos sammen med kesam / creme fraiche til en jevn purê, smak til med salt og pepper.

I mellomtida steiker du laksen på grillen eller i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter. Krydre gjerne med pepper, chilli, kvitløk eller lignande, eller bruk en skvett soyasus over.

Server straks med sylteagurk, aller helst heimelaga!

En frisk, lett og smakfull middag som fint kan lages opp til mange personer. Eller gjer som meg – ta med i lunsjboksen dagen etterpå!


God solskinndag til dere alle sammen!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg