Linda Stuhaug

13. juni 2014

Middagspai med søtpotetbunn

Middagspai med søtpotetbunn
God Fredag!
Når eg lager noke nytt tar det gjerne dager, veker og måneder før det havner her på bloggen. Denne søtpotetpaien lagde eg til middag igår – og det seier litt om kor gira eg er på å dele oppskrifta, for denne var F.A.N.T.A.S.T.I.S.K! Etter eg lagde middagspai med grov bunn for ei stund tilbake, funderte eg litt på korleis eg skulle få til å lage en paibunn som både skulle evre glutenfri og melkefri – og her er løsninga! Kombinasjonen mellom den møre og bakte søtpotetbunnen med eggeblandinga på toppen var virkelig magisk god altså, og ikkje minst blir paien enda enklere og raskere å lage. Det tok ikkje lange tida med forberedelser før den lagde seg sjølv i ovnen 🙂 Ideen om søtpotetbunn fekk eg fra ett bilde eg kom over på instagram under navnet @kvardagsmat 🙂
En virkelig sunn, næringsrik, smakfull, enkel og nydelig middag! Paien passer like godt som kvardagsmiddag, helgemiddag, på koldtbordet, tapasbordet eller til lunsj.
Middagspai med søtpotetbunn, 3-4 porsjoner 1 stor eller 2 små søtpoteter 8 egg 3 dl valgfri melk 150 g skinke 1 ts salt 1 ts oregano Valgfri grønnsaker
1. Sett ovnen på 200 grader. Vask og skrell søtpoteta, del i 2-3 mm tjukke skiver. Fordel over paiformen (min var stor, ca. 30 cm i diameter) 2. Strø skinke over søtpotetene. Du kan selfølgelig bruke andre typer kjøtt – bacon, spekeskinke, kylling, restemiddag eller en blanding passer ypperlig! 3. Miks sammen egg, melk og krydder og fordel over søtpotetbunnen. 4. Topp med valgfrie grønnsaker. Eg bruke paprika, rødløk og spinat. 5. Steik midt i ovnen til eggene har satt seg. Dette tok meg 40 minutter. La den stå noken minutter før servering.
Du kan bruke det kjøttet, grønnsakene og tilbehøret i paiskallet som du vil ha. Her er det mange muligheter!
Med en frisk salat som tilbehør var middagen absolutt komplett!
Så, det var dagens og helgas middagstips til dere! Eg er sikker på den vil falle i smak hos både liten og stor – pai er jo en perfekt middag som heile familien kan ete 🙂

God Fredag!

Når eg lager noke nytt tar det gjerne dager, veker og måneder før det havner her på bloggen. Denne søtpotetpaien lagde eg til middag igår – og det seier litt om kor gira eg er på å dele oppskrifta, for denne var F.A.N.T.A.S.T.I.S.K! Etter eg lagde middagspai med grov bunn for ei stund tilbake, funderte eg litt på korleis eg skulle få til å lage en paibunn som både skulle evre glutenfri og melkefri – og her er løsninga! Kombinasjonen mellom den møre og bakte søtpotetbunnen med eggeblandinga på toppen var virkelig magisk god altså, og ikkje minst blir paien enda enklere og raskere å lage. Det tok ikkje lange tida med forberedelser før den lagde seg sjølv i ovnen 🙂 Ideen om søtpotetbunn fekk eg fra ett bilde eg kom over på instagram under navnet @kvardagsmat 🙂

En virkelig sunn, næringsrik, smakfull, enkel og nydelig middag! Paien passer like godt som kvardagsmiddag, helgemiddag, på koldtbordet, tapasbordet eller til lunsj.


Middagspai med søtpotetbunn, 3-4 porsjoner
1 stor eller 2 små søtpoteter
8 egg
3 dl valgfri melk
150 g skinke
1 ts salt
1 ts oregano
Valgfri grønnsaker

1. Sett ovnen på 200 grader. Vask og skrell søtpoteta, del i 2-3 mm tjukke skiver. Fordel over paiformen (min var stor, ca. 30 cm i diameter)
2. Strø skinke over søtpotetene. Du kan selfølgelig bruke andre typer kjøtt – bacon, spekeskinke, kylling, restemiddag eller en blanding passer ypperlig!
3. Miks sammen egg, melk og krydder og fordel over søtpotetbunnen.
4. Topp med valgfrie grønnsaker. Eg bruke paprika, rødløk og spinat.
5. Steik midt i ovnen til eggene har satt seg. Dette tok meg 40 minutter. La den stå noken minutter før servering.



Du kan bruke det kjøttet, grønnsakene og tilbehøret i paiskallet som du vil ha.
Her er det mange muligheter!

Med en frisk salat som tilbehør var middagen absolutt komplett!

Så, det var dagens og helgas middagstips til dere! Eg er sikker på den vil falle i smak hos både liten og stor – pai er jo en perfekt middag som heile familien kan ete 🙂

1 Kommentarer

27. april 2022

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg