Linda Stuhaug

Min favoritt quinoasalat!

Min favoritt quinoasalat!
Det her er etter mi meining verdens beste quinoasalat♥
Eg lagde og delte ein lignande quinoasalat for snart 3 år sidan her, og har sidan den tid endra oppskrifta litt og komt fram til den ultimate kombinasjonen av ingredienser. Denne quinoasalaten MÅ dokke berre prøve, den er så vanvittig god!
Quinoasalaten er full av farger og god næring, med en unik sammensetning av smak og konsistens. Eg pleier ofte å skrive at de bruker oppskrifta som inspirasjon og tilsetter det dokke har, men akkurat denne oppskrifta er nesten (berre nesten!) slik at eg anbefaler å følge den slavisk. De må vertfall ikkje sløyfe fetaosten, granateple og druer – for det er nemlig desse tre ingrediensane i kombinasjon som gjer denne salaten så utrulig god 🙂 Det er vertfall min store anbefaling her!
Du trenger, 1 stor skål (4-6 personer, alt ettersom) 2 dl quinoa 1 pk baby leaf mix (eller anna bladsalat som ruccola, spinat etc på 50-60 g) 1 gul paprika 1 agurk granateplekjerner fra 1 granateple 1/2-1 pk lilla druer 1 fetaost i blokk 1 glass fetaost
Slik gjer du: 1. Skyll quinoa under rennande, varmt vatn. Kok opp 4 dl vatn og la quinoaen småkoke med lokk i 15 minutt, eller til alt vatnet er vekke. Ha over i ein bolle og avkjøl (eg pleier å hurtigavkjøle i frysaren visst eg ikkje koker quinoa på forhånd).
2. I mellomtida klargjer du resten av ingrediensane: grovhakk baby leaf mix, kutt paprika og agurk i biter. Ta ut granateplekjernene fra granateple, del druer i to eller fire.
3. Når quinoaen er avkjølt knar du inn fetaostblokka. Bruk hanske på handa eller ei tresleiv til å blande fetaosten godt inn.
4. Vend deretter inn grønnsaker, frukt og fetaost i terninger. Oppbevar i kjøleskap til servering!
Denne quinoasalaten lager eg veldig ofte, og til det daglige lager eg heile oppskrifta. Då har eg ein middag til både meg og sambuaren min (som ete vanvittig mykje, haha), også ete eg rester til lunsj eller i matpakken i to-tre dager.
Salaten blir også ofte laga til venninnekvelden og koldtbord/tapasbord. En stor slager som alltid blir tatt godt imot hos alle 🙂
Quinoasalaten står seg godt i kjøleskapet over fleire dager, så ingenting i veien med å ha rester her altså 🙂 Det er nesten slik at den blir bedre dagen etterpå faktisk!
Mitt favoritt tilbehør til quinoasalaten er ein god klatt tzatziki. Eit godt alternativ er aioli, kvitløksdressing eller rett og slett berre ein klatt med kesam/rømme.
Har du lyst å lage heimelaga tzatziki? Her er oppskrifta eg pleier å bruke: 300 g kesam/rømme/creme fraiche 2 fedd kvitløk, pressa/finhakka 1 agurk, raspa det ytterste grønne salt, pepper og evt litt sitronsaft
Blander alt sammen og smaker til mes salt, pepper og sitronsaft. Oppskrifta pleier eg ofte å halvere visst eg ikkje skal ha den til fleire måltider.
Og visst det skulle vere noko spørsmål om quinoa: Quinoa får du kjøpt på alle dagligvarebutikker. Det er faktisk eit frø som er naturlig glutenfritt, proteinrikt og veldig næringsrikt. Det har ein mild, nøtteaktig smak og kan erstatte ris, couscous, bulgur og lignande i ulike oppskrifter.
Eg bruker quinoa mest til å lage quinoasalat, men eg bruker det også som tilbehør til middagen, ingrediens i middagen og i heimelaga vegetarburgere/vegetarboller. Quinoa er kanskje ukjent for nokon, men det er virkelig noko eg anbefaler å plassere i kjøkkenskapet. Det er utrulig godt og anvendelig!
Har du lyst til å prøve? Det håper eg virkelig, for denne quinoasalaten her har eg lyst at fleire skal få augene opp for♥ Lag til lunsj, middag, venninnekvelden eller tapasbordet/koldtbordet!
Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne både @lindastuhaug #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så får eg både varsel OG finner eg dei igjen♥

Det her er etter mi meining verdens beste quinoasalat♥

Eg lagde og delte ein lignande quinoasalat for snart 3 år sidan her, og har sidan den tid endra oppskrifta litt og komt fram til den ultimate kombinasjonen av ingredienser. Denne quinoasalaten MÅ dokke berre prøve, den er så vanvittig god!

Quinoasalaten er full av farger og god næring, med en unik sammensetning av smak og konsistens. Eg pleier ofte å skrive at de bruker oppskrifta som inspirasjon og tilsetter det dokke har, men akkurat denne oppskrifta er nesten (berre nesten!) slik at eg anbefaler å følge den slavisk. De må vertfall ikkje sløyfe fetaosten, granateple og druer – for det er nemlig desse tre ingrediensane i kombinasjon som gjer denne salaten så utrulig god 🙂 Det er vertfall min store anbefaling her!

Du trenger, 1 stor skål (4-6 personer, alt ettersom)
2 dl quinoa
1 pk baby leaf mix (eller anna bladsalat som ruccola, spinat etc på 50-60 g)
1 gul paprika
1 agurk
granateplekjerner fra 1 granateple
1/2-1 pk lilla druer
1 fetaost i blokk
1 glass fetaost

Slik gjer du:
1. Skyll quinoa under rennande, varmt vatn. Kok opp 4 dl vatn og la quinoaen småkoke med lokk i 15 minutt, eller til alt vatnet er vekke. Ha over i ein bolle og avkjøl (eg pleier å hurtigavkjøle i frysaren visst eg ikkje koker quinoa på forhånd).

2. I mellomtida klargjer du resten av ingrediensane: grovhakk baby leaf mix, kutt paprika og agurk i biter. Ta ut granateplekjernene fra granateple, del druer i to eller fire.

3. Når quinoaen er avkjølt knar du inn fetaostblokka. Bruk hanske på handa eller ei tresleiv til å blande fetaosten godt inn.

4. Vend deretter inn grønnsaker, frukt og fetaost i terninger. Oppbevar i kjøleskap til servering!

Denne quinoasalaten lager eg veldig ofte, og til det daglige lager eg heile oppskrifta. Då har eg ein middag til både meg og sambuaren min (som ete vanvittig mykje, haha), også ete eg rester til lunsj eller i matpakken i to-tre dager.

Salaten blir også ofte laga til venninnekvelden og koldtbord/tapasbord. En stor slager som alltid blir tatt godt imot hos alle 🙂

Quinoasalaten står seg godt i kjøleskapet over fleire dager, så ingenting i veien med å ha rester her altså 🙂 Det er nesten slik at den blir bedre dagen etterpå faktisk!

Mitt favoritt tilbehør til quinoasalaten er ein god klatt tzatziki. Eit godt alternativ er aioli, kvitløksdressing eller rett og slett berre ein klatt med kesam/rømme.

Har du lyst å lage heimelaga tzatziki? Her er oppskrifta eg pleier å bruke:
300 g kesam/rømme/creme fraiche
2 fedd kvitløk, pressa/finhakka
1 agurk, raspa det ytterste grønne
salt, pepper og evt litt sitronsaft

Blander alt sammen og smaker til mes salt, pepper og sitronsaft. Oppskrifta pleier eg ofte å halvere visst eg ikkje skal ha den til fleire måltider.

Og visst det skulle vere noko spørsmål om quinoa:
Quinoa får du kjøpt på alle dagligvarebutikker. Det er faktisk eit frø som er naturlig glutenfritt, proteinrikt og veldig næringsrikt. Det har ein mild, nøtteaktig smak og kan erstatte ris, couscous, bulgur og lignande i ulike oppskrifter.

Eg bruker quinoa mest til å lage quinoasalat, men eg bruker det også som tilbehør til middagen, ingrediens i middagen og i heimelaga vegetarburgere/vegetarboller. Quinoa er kanskje ukjent for nokon, men det er virkelig noko eg anbefaler å plassere i kjøkkenskapet. Det er utrulig godt og anvendelig!

Har du lyst til å prøve? Det håper eg virkelig, for denne quinoasalaten her har eg lyst at fleire skal få augene opp for♥ Lag til lunsj, middag, venninnekvelden eller tapasbordet/koldtbordet!

Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi  HER. Tag gjerne både @lindastuhaug #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så får eg både varsel OG finner eg dei igjen♥

30 Kommentarer

k

kari

8. oktober 2020

Denne var veldig god! Tilpasset og laget 1 porsjon til meg selv til middag (halv blokk feta og halverte mengden quinoa). Spiste uten å avkjøle quinoaen, og det ble veldig godt med en litt lun salat nå på høsten. Anbefales!

Linda Stuhaug

9. oktober 2020

Så kjekt du likte oppskrifta, Kari 😀

I

Inger Brit

14. mars 2021

Hei, Denne salaten ser nydelig ut, men jeg tåler ikke paprika. Er det noe jeg kan bruke som erstatning? Mvh Inger Brit

Linda Stuhaug

15. mars 2021

Hei! Du kan berre bruke noko anna du liker 🙂

T

Trine

28. januar 2021

Erfaring med å ha koriander i denne salaten?☺️

Linda Stuhaug

28. januar 2021

Nei. Eg klarer ikkje koriander, så det finner du aldri i maten eg ete, hehe 😉

F

Frida

16. august 2021

Ny favoritt! Tusen takk. Finner så mye matinspirasjon hos deg!

Linda Stuhaug

18. august 2021

Så hyggelig 😀

H

Hilde Reitan

27. juli 2021

Verdens beste salat !!!! Den er nyyyydelig !!!! Å bruke granateple er helt nytt for meg, så hvordan velger jeg ut det passe modne og gode granateple i butikken ?

Linda Stuhaug

28. juli 2021

Sant den er god!! Ser egentlig berre på fargen at den er knall rød, og at den ikkje er veldig mjuk 🙂

I

Irene

16. mai 2020

Då har eg laga eltefrie rundstykker og quinoasalat til tapasbordet i morga og gleda meg til å smake 🙂 Takk for ein inspirerande blogg 🙂

Linda Stuhaug

17. mai 2020

Så hyggelig, Irene 😀 Håper oppskriftene smaker!

J

June Marie

13. mai 2020

Denne var kjempegod!! Er garantert noe vi kommer til å lage ofte fra nå av :).

Linda Stuhaug

13. mai 2020

Fantastisk 🙂

M

Maria

12. mai 2020

Kjempegod salat! Hadde ikke gul paprika, bare rød, så tok opp i mango for at den skulle bli like fargerik som din. Takk for god oppskrift!

Linda Stuhaug

13. mai 2020

Så kjekt den falt i smak, Maria 😀

B

Bente Lillebuen

11. mai 2020

Ser veldig fristende ut -må nok prøves Hvor stor (vekt) er «fetaost i blokk» – den som knas inn i de kokte quinoagrynene? Greit å vite størrelsen/vekta (kunne jo stå skrevet i oppskriften)

Linda Stuhaug

11. mai 2020

Det er berre en størrelse på blokk-fetaost, er det ikkje? Uansett, den er 200 g 🙂

M

Malin

11. mai 2020

Hei! Vet du skriver man ikke burde bytte ut noe, men hvis du MÅTTE kutta agurk – hva ville du byttet den ut med?

Linda Stuhaug

11. mai 2020

Det er ikkje agurken eg refererer til, det er fetaosten, granateple og druer 🙂 Agurken kan du fint bytte med kva som helst anna , den utgjer ingen «stor forskjell» i oppskrifta 🙂

M

Marit

8. mai 2020

Hei, deilig salat med quinoa. Men vi lurte på om oljen til fetaost glasset skulle tilsettes!

Linda Stuhaug

8. mai 2020

Nei 🙂

M

Monica N

7. mai 2020

Helt nydelig salat og klart en ny favoritt☺️er ikke sååå glad i quinoa så byttet ut med byggryn, det gjorde susen det også

Linda Stuhaug

7. mai 2020

Det gjer det nok absolutt! Kjekt den falt i smak, Monica 😀

T

Turid Opseth

6. mai 2020

Skal lages

Linda Stuhaug

6. mai 2020

Håper den smaker, Turid 😀

L

Lene Trollnes

5. mai 2020

Lagde denne quinoa salaten nå med sort quinoa. Den var Kjempegod❤️ Tusen takk for nok en sunn og deilig oppskrift

Linda Stuhaug

5. mai 2020

Så kjekt den falt i smak, Lene 😀 Det gledes!

E

Elise

5. mai 2020

Fantastisk godt!

Linda Stuhaug

5. mai 2020

Såå bra 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg