Annonse
4. mai 2020
Min favoritt quinoasalat!
Det her er etter mi meining verdens beste quinoasalat♥
Eg lagde og delte ein lignande quinoasalat for snart 3 år sidan her, og har sidan den tid endra oppskrifta litt og komt fram til den ultimate kombinasjonen av ingredienser. Denne quinoasalaten MÅ dokke berre prøve, den er så vanvittig god!
Quinoasalaten er full av farger og god næring, med en unik sammensetning av smak og konsistens. Eg pleier ofte å skrive at de bruker oppskrifta som inspirasjon og tilsetter det dokke har, men akkurat denne oppskrifta er nesten (berre nesten!) slik at eg anbefaler å følge den slavisk. De må vertfall ikkje sløyfe fetaosten, granateple og druer – for det er nemlig desse tre ingrediensane i kombinasjon som gjer denne salaten så utrulig god 🙂 Det er vertfall min store anbefaling her!
Du trenger, 1 stor skål (4-6 personer, alt ettersom)
2 dl quinoa
1 pk baby leaf mix (eller anna bladsalat som ruccola, spinat etc på 50-60 g)
1 gul paprika
1 agurk
granateplekjerner fra 1 granateple
1/2-1 pk lilla druer
1 fetaost i blokk
1 glass fetaost
Slik gjer du:
1. Skyll quinoa under rennande, varmt vatn. Kok opp 4 dl vatn og la quinoaen småkoke med lokk i 15 minutt, eller til alt vatnet er vekke. Ha over i ein bolle og avkjøl (eg pleier å hurtigavkjøle i frysaren visst eg ikkje koker quinoa på forhånd).
2. I mellomtida klargjer du resten av ingrediensane: grovhakk baby leaf mix, kutt paprika og agurk i biter. Ta ut granateplekjernene fra granateple, del druer i to eller fire.
3. Når quinoaen er avkjølt knar du inn fetaostblokka. Bruk hanske på handa eller ei tresleiv til å blande fetaosten godt inn.
4. Vend deretter inn grønnsaker, frukt og fetaost i terninger. Oppbevar i kjøleskap til servering!
Denne quinoasalaten lager eg veldig ofte, og til det daglige lager eg heile oppskrifta. Då har eg ein middag til både meg og sambuaren min (som ete vanvittig mykje, haha), også ete eg rester til lunsj eller i matpakken i to-tre dager.
Salaten blir også ofte laga til venninnekvelden og koldtbord/tapasbord. En stor slager som alltid blir tatt godt imot hos alle 🙂
Quinoasalaten står seg godt i kjøleskapet over fleire dager, så ingenting i veien med å ha rester her altså 🙂 Det er nesten slik at den blir bedre dagen etterpå faktisk!
Mitt favoritt tilbehør til quinoasalaten er ein god klatt tzatziki. Eit godt alternativ er aioli, kvitløksdressing eller rett og slett berre ein klatt med kesam/rømme.
Har du lyst å lage heimelaga tzatziki? Her er oppskrifta eg pleier å bruke:
300 g kesam/rømme/creme fraiche
2 fedd kvitløk, pressa/finhakka
1 agurk, raspa det ytterste grønne
salt, pepper og evt litt sitronsaft
Blander alt sammen og smaker til mes salt, pepper og sitronsaft. Oppskrifta pleier eg ofte å halvere visst eg ikkje skal ha den til fleire måltider.
Og visst det skulle vere noko spørsmål om quinoa:
Quinoa får du kjøpt på alle dagligvarebutikker. Det er faktisk eit frø som er naturlig glutenfritt, proteinrikt og veldig næringsrikt. Det har ein mild, nøtteaktig smak og kan erstatte ris, couscous, bulgur og lignande i ulike oppskrifter.
Eg bruker quinoa mest til å lage quinoasalat, men eg bruker det også som tilbehør til middagen, ingrediens i middagen og i heimelaga vegetarburgere/vegetarboller. Quinoa er kanskje ukjent for nokon, men det er virkelig noko eg anbefaler å plassere i kjøkkenskapet. Det er utrulig godt og anvendelig!
Har du lyst til å prøve? Det håper eg virkelig, for denne quinoasalaten her har eg lyst at fleire skal få augene opp for♥ Lag til lunsj, middag, venninnekvelden eller tapasbordet/koldtbordet!
Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne både @lindastuhaug #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så får eg både varsel OG finner eg dei igjen♥
Annonse
44 Kommentarer
kari
8. oktober 2020

Linda Stuhaug
9. oktober 2020
Tove
25. juni 2024

Linda Stuhaug
26. juni 2024
Inger Brit
14. mars 2021

Linda Stuhaug
15. mars 2021
Trine
28. januar 2021

Linda Stuhaug
28. januar 2021
Frida
16. august 2021

Linda Stuhaug
18. august 2021
Hilde Reitan
27. juli 2021

Linda Stuhaug
28. juli 2021
Ingebjørg Lillestøl Hebnes
13. juli 2022

Linda Stuhaug
13. juli 2022
Karoline
2. juni 2023

Linda Stuhaug
4. juni 2023
Irene
16. mai 2020

Linda Stuhaug
17. mai 2020
June Marie
13. mai 2020

Linda Stuhaug
13. mai 2020
Maria
12. mai 2020

Linda Stuhaug
13. mai 2020
Bente Lillebuen
11. mai 2020

Linda Stuhaug
11. mai 2020
Malin
11. mai 2020

Linda Stuhaug
11. mai 2020
Marit
8. mai 2020

Linda Stuhaug
8. mai 2020
Monica N
7. mai 2020

Linda Stuhaug
7. mai 2020
Turid Opseth
6. mai 2020

Linda Stuhaug
6. mai 2020
Lene Trollnes
5. mai 2020

Linda Stuhaug
5. mai 2020
Elise
5. mai 2020

Linda Stuhaug
5. mai 2020
Kjersti Michaelsen
17. september 2023

Linda Stuhaug
18. september 2023
Emilie
4. januar 2025

Linda Stuhaug
6. januar 2025
Kristin
13. juni 2022

Linda Stuhaug
14. juni 2022
Mari
7. mars 2024

Linda Stuhaug
8. mars 2024
SKRIV EN KOMMENTAR